Dobrá znamení: Třetí řada je v plánu

Dobrá znamení: Třetí řada je v plánu | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit další 2 obrázky
Fantasy série od Neila Gaimana a Terryho Pratchetta ještě nechce končit. Další děj je naplánovaný desetiletí.

Článek může obsahovat spoilery pro dvě dosavadní řady seriálu.

Humoristický fantasy román Dobrá znamení (Good Omens) napsali společně Terry Pratchett a Neil Gaiman už v 80. letech minulého století. Pojednával o nečekaném spojenectví anděla Azirafala a démona Crowleyho. Ti si tak zvykli na život na Zemi, že když se dozvěděli o tom, že se blíží konec světa, rozhodli se spolupracovat, aby mu zabránili.

Dlouhá léta se plánovalo filmové či televizní zpracování, až k němu v roce 2019 skutečně došlo. Ačkoliv původně mělo jít o minisérii, která zpracovala celý původní román, divácký ohlas byl tak výrazný, že se Azirafal (Michael Sheen) a Crowley (David Tennant) vrátili ve druhé řadě. Avšak ani ta by nakonec nemusela být poslední.

Druhá řada končí ve chvíli, kdy Crowley vyzná Azirafalovi svou lásku a prosí jej, aby se rozhodl pro jejich společný život někde daleko. Azirafal to odmítá a je dál odhodlaný sloužit Nebesům. Nejen, že to znamená rozloučení s Crowleym, ale také se dozvídá, že bude mít za úkol dohlédnout na druhý příchod Ježíše Krista. To vypadá jako dobrý výchozí bod pro patřičně výživnou třetí řadu.

Ta zatím nebyla oficiálně schválená a v současné době není v Hollywoodu kvůli probíhajícím stávkám možné nic s jistotou předpovídat. Nicméně pokud se situace zásadně nepokazí, měli by se fanoušci dalšího pokračování příběhu dočkat. Zajímavostí je, že zatímco druhá řada byla prakticky novým materiálem, ta třetí může znovu navázat na zesnulého Terryho Pratchetta.

Gaiman s Pratchettem několikrát zvažovali, že připraví pokračování svého původního románu a začali jej črtat už v roce 1989. Existuje tak poměrně jasný plán pro to, o čem by mělo pokračování ze společné fantazie obou pánů pojednávat. Druhá řada televizního seriálu vznikla jako Gaimanův samostatný nápad, který podle svých slov využil jako spojnici mezi dvěma příběhy. Měl pocit, že by nebylo vhodné se k původně zamýšlenému pokračování vrhnout přímo a raději udělal krátkou odbočku. Ale třetí řada? To je návrat k původnímu plánu.

Pokud by z jakéhokoliv důvodu nakonec třetí řada nevznikla, hodlá Gaiman námět zpracovat alespoň v knižní podobě.

Foto: Amazon Prime Video

Zdroje: Neil Gaiman, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

unicorn23 | 21.08.2023 16:53
Upřímně... Mě nezajímala ani druhá
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu