Lawmen: Bass Reeves – Nejdrsnější šerif divokého západu v novém seriálu

Lawmen: Bass Reeves – Nejdrsnější šerif divokého západu v novém seriálu | Fandíme seriálům
Paramount
Zobrazit dalších 12 obrázků
Taylor Sheridan, autor seriálů jako Yellowstone nebo Starosta Kingstownu, pomohl na svět westernové novince.

Když nějaký seriál v současnosti obzvlášť výrazně smrdí chlapáctvím a divokým západem, můžete se spolehnout, že v něm má prsty Taylor Sheridan. Platí to i u novinky Lawmen: Bass Reeves. Sheridan fanouškům postupně dopřál seriály Yellowstone, 1883, Starosta Kingstownu či 1923. Lawmana sice Taylor nakonec pomáhal připravit jen z pozice producenta, nicméně i tak se někteří diváci dušují, že v seriálu cítí jeho rukopis.

Seriál volně vychází ze skutečných událostí. Bass Reeves žil ve druhé polovině 19. století a byl to první černošský americký maršál (zástupce maršála), který za svou kariéru dopadl více než tři tisíce nebezpečných zločinců, aniž by byl při výkonu služby zraněn. Seriál sleduje Reevesovy osudy od časů, kdy byl ještě otrokem, až po jeho vstup mezi strážce zákona. Během kariéry na západních březích řeky Mississippi pracoval převážně na indiánském území a odznak jej tíží, když se neustále musí rozhodovat, co mu ještě jeho morálka dovolí.

Basse hraje David Oyelowo, jenž je také jedním z producentů. Hlavním scenáristou je Chad Feehan (Ray Donovan, Banshee), hlavní režisérkou potom Christina Alexandra Voros (Yellowstone, 1883). V dalších rolích vedle Davida vystupují Lauren E. Banks, Demi Singleton, Forrest Goodluck, Barry Pepper, Dennis Quaid, Grantham Coleman, Donald Sutherland, Garrett Hedlund, Dale Dickey a Shea Whigham. První dvě epizody byly uvedeny na Paramount+ 5. listopadu, další jsou zveřejňovány s týdenními odstupy. Seriál není v Česku nabízený oficiálně na žádné službě.

Podklady a foto: Paramount

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu