Fargo: Začala už 5. řada oblíbeného krimi dramatu

Fargo: Začala už 5. řada oblíbeného krimi dramatu | Fandíme seriálům
FX
Zobrazit dalších 15 obrázků
Jon Hamm jde po stopě Juno Teple a divák dostává další psychologické drama s příchutí černého humoru.

Na klasickou krimi komedii Fargo od bratří Coenů po letech volně navázala série stejného jména. Ta běží od roku 2014 a zatím měla čtyři řad. Ta každá nabízí nový příběh, s novými postavami, z jiného časového období, případně i z jiného místa. Všechny příběhy, včetně filmu, se nicméně odehrávají ve stejném světě a mohou na sebe více či méně odkazovat. Z původního snímku si následné série berou také styl vyprávění – jistou míru nadsázky, černý humor, absurdní situace a vyobrazení marného lidské pachtění.

Čtvrtá řada se vysílala v roce 2020, teď je tu po delší pauze ta pátá. Děj je zasazený do Severní Dakoty a Minnesoty roku 2019. Je podzim a Dot, obyčejná žena v domácnosti z městečka Scandia, se dostává do potíží se zákonem. Její temná minulost ji konečně dostihne. Spravedlnost má tvář šerifa Roye Tillmana, který je Dot už delší dobu v patách.

Dot hraje Juno Temple, šerifa Jon Hamm. V dalších rolích vystupují Jennifer Jason Leigh, Joe Keery, Lamorne Morris, Richa Moorjani, Dave Foley a David Rysdahl. Hlavním scenáristou a režisérem je i nadále Noah Hawley. V minulosti u nás seriál nabízelo HBO, teď tu oficiálního distributora nemá. Do budoucna bychom se snad mohli dočkat na Disney+, protože primárně série vzniká pro stanici FX, kterou Disney vlastní.

První dvě epizody byly uvedeny 21. listopadu, s týdenními odstupy budou nové díly uváděny až do půlky ledna. Recenze pátou řadu chválí, jako návrat k jednoduchosti a přímočarosti prvních dvou řad, které zároveň patřily k těm lépe hodnoceným. Těšit se máme hlavně na skvělé výkony Temple a Hamma. Přikládáme trailer.

Podklady a foto: FX

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu