Faraway Downs: Velké dobrodružství z filmu Austrálie se vrací v seriálové podobě

Faraway Downs: Velké dobrodružství z filmu Austrálie se vrací v seriálové podobě | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Rozmáchlý příběh Hugha Jackmana a Nicole Kidman přináší Disney+ v násobně delší podobě.

Snímek Austrálie z roku 2008 byl ambiciózní „easternové“ dobrodružství, které chtělo být moderní antitezí k historickým ságám, à la Jih proti severu. Recenze zas tak nadšené nebyly a v kinech si také nákladná podívaná nevedla tak, jak by si asi investoři představovali. Režisér Baz Luhrman v průběhu let naznačoval, že se mu do původního sestřihu nepodařilo dostat všechno, co si představoval.

To by měl napravit sestřih nový. Ten není uvedený jako film, ale jako šestidílná minisérie s názvem Faraway Downs, která v součtu má být asi o hodinu a půl delší než původní (už tak bezmála tříhodinová) verze. Nicméně, zatím to vypadá, že ani Luhrmanovo nové zpracování látku nezachránilo. Většina recenzí zmiňuje, že je nová verze delší, ale jinak vlastně ne až tak jiná. Stále je to „Austrálie“ se svými i přednostmi i neduhy. Stále je to celkem staromódní velké dobrodružství, které jen v novém televizním rozčlenění na části ztratilo něco ze své grandióznosti.

Hlavní hrdinkou je britská aristokratka Sarah Ashley (Nicole Kidman), která po smrti manžela zdědí velký australský statek Faraway Downs. Australští magnáti s dobytkem se ji snaží o její půdu připravit, a tak jí nezbyde nic jiného, než se neochotně spojit s obhroublým honákem (Hugh Jackman), aby farmu ochránila. Velkolepou dobrodružnou romanci sledujeme pohledem mladého Nullaha (Brandon Walters), míšence, kterému hrozí státem řízený asimilační proces, který by jej odtrhl od jeho vlastní rodiny. Násilná snaha o asimilaci domorodého obyvatelstva postihla více než sto tisíc dětí, které jsou zpětně označovány jako Ukradená generace. Trojice ústředních postav prožívá čtyři společné roky ve stínu druhé světové války, které jim naprosto změní životy.

U nás sérii nabízí celou naráz od 26. listopadu Disney+.

Podklady a foto: Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu