The Artful Dodger: Z kapsáře chirurgem snadno a rychle

The Artful Dodger: Z kapsáře chirurgem snadno a rychle | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 12 obrázků
Sympatická zlodějská historická komedie sází na dobrodružství a sympatické postavy.

Jednou z postav klasického románu Oliver Twist je Artful Dodger, talentovaný kapsář z Faginovy zločinecké tlupy. V románu je odsouzený k transportu do do Austrálie, která v té době pro Anglii sloužila jako trestanecká kolonie. Seriál nazvaný zkrátka The Artful Dodger se odehrává v době, kdy už je mladý muž několik let odstěhovaný k protinožcům.

Děj je zasazený do 50. let 19. století, do Port Victory, bující australské kolonie. Artful Dodger nechal svou zločinnou minulost za sebou a své zručné prsty teď využívá jako chirurg. Na scénu se ale překvapivě vrací jeho bývalý šéf Fagin a snaží se jej stáhnout zpátky do světa zločinu. Ještě větší problém představuje pro Dodgera lady Belle, guvernérova dcera, která je odhodlaná stát se první ženskou chiruržkou v kolonii. V příběhu se mísí vzrušující zločin s životu nebezpečnými operacemi, drsné kriminální podsvětí se šlechtickou honosností. The Artful Dodger přináší příběh znovuzrození, zrady, lásky a vykoupení.

V hlavních rolích vystupují Thomas Brodie-Sangster, David Thewlis, Maia Mitchell a Tim Minchin. Autory jsou James McNamara, David Maher a David Taylor. Hlavním režisérem je Jeffrey Walker. Na první pohled v traileru Dodger působí jako mix Olivera Twista s Knick: Doktory bez hranic, Enolou Holmes a Velikou. Recenze seriál chválí za napětí, řízné dialogy, sympatické postavy a obecně silnou, nenáročnou zábavu. Disney+ nabídl už od včerejška všech šest epizod, akorát z nějakého důvodu nikoliv na všech trzích. Náš je mezi těmi vynechanými. Jestli nepoužíváte VPNku, tak zkuste vydržet do 17. ledna, kdy přijdou na řadu trhy další. Tak snad mezi nimi bude i ten náš.

Podklady a foto: Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu