Vždyť je to hračka: Z další knihy Agathy Christie je minisérie

Vždyť je to hračka: Z další knihy Agathy Christie je minisérie | Fandíme seriálům
BBC
Zobrazit dalších 8 obrázků
Pusťte si trailer a seznamte se s příběhem o smrtelných nehodách, které nejsou tak docela nehodami.

Královna detektivek Agatha Christie je pro filmové a televizní tvůrce vděčným zdrojem inspirace. Nejnovější adaptace dorazila závěrem loňského roku, kdy britská BBC uvedla dvoudílnou minisérii Murder Is Easy. Ta vychází z románu, jenž byl v Česku vydaný pod názvem Vždyť je to hračka a v minulosti už se dočkal pěti různých adaptací.

Protagonistou je Luke Fitzwilliam, nigerijský attaché, který na cestě do Londýna potká ve vlaku tajuplnou slečnu Pinkertonovou. Ta mu začne vyprávět o sérii úmrtí, ke kterým došlo ve vesnici Wynchood. Je přesvědčena, že nejde o náhody, ale o úkladné vraždy. A zabiják je stále na svobodě, připravený znovu udeřit. Když umírá i slečna Pinkertonová, je Fitzwilliam odhodlaný dopadnou viníka dřív, než si najde další oběť. Po odhalení klíčového důkazu si vůbec není jistý, komu může věřit.

Luka ztvárnil David Jonsson (Sektor), paní Pinkertonovou Penelope Wilton (Panství Downton, Po životě). Dále hrají Mathew Baynton, Mark Bonar a Douglas Henshall. Minisérii natočila Meenu Gaur. Vždyť je to hračka v tuhle chvíli nemá oficiální českou distribuci, ale jestli máte rádi Agathu Christie, asi nemusíte příliš smutnit. Recenze nejnovější adaptaci příběhu zrovna nechválí. Bohužel často zaznívá, že je minisérie vyloženě neumětelsky natočená, strnulá. Příznivce předlohy potěší snad jen poměrně věrné následování předlohy.

Podklady a foto: BBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu