Smysl pro tumor: Seriál ČT vyvažuje životní tragédie silou úsměvu

Smysl pro tumor: Seriál ČT vyvažuje životní tragédie silou úsměvu | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit dalších 6 obrázků
Hořkosladká novinka inspirovaná ceněným zahraničním hitem se představuje českému publiku.

Od 7. ledna Česká televize nabízí seriálovou novinku Smysl pro tumor. Jak napovídá název, hořká komedie se soustředí na tíživé životní okamžiky a snaží se je překonat za pomoci humoru. Seriál vychází z původní belgické předlohy Gevoel voor Tumor z roku 2018, která získala cenu Prix Europa. Českým divákům Gevoel voor Tumor představil festival Serial Killer.

Českou verzi připravila režisérka Tereza Kopáčová a scenárista Matěj Podzimek. Ti spolu připravili seriál Ochránce, Podzimek pracoval také na Devadesátkách nebo na Dukle 61. Kopáčková připravila snímek Metanol, případně točila epizody pro seriály Případ Roubal, Nevinné lži či Soukromé pasti. Autor předlohy Leander Verdievel vycházel při psaní z osobní zkušenosti s dvouletou onkologickou léčbou.

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou.

Filipa Kalinu ztvárnil Filip Březina. V dalších rolích vystupují Alžběta Malá, Jiří Bartoška, Tereza Brodská, Pavel Řezníček, Natálie Řehořová, Mark Kristián Hochman, Robert Nebřenský, Radim Jíra, Viktor Krčmář, Mikuláš Voborský, Aleš Petráš, Pavlína Balner nebo Václav Werner Kraus. Nové epizody budou k vidění každou neděli.

Podklady a foto: Česká televize

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu