Zorro: Dobrodružná klasika dostala nové seriálové zpracování

Zorro: Dobrodružná klasika dostala nové seriálové zpracování | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 13 obrázků
Maskovaný mstitel opět šermuje. Tentokrát v novém seriálu od Amazonu.

Zorro je pro Hollywood vděčný hrdina. Je dost starý na to, aby za něj nebylo třeba platit práva. Je dobře známý. Jde o typickou dobrodružnou látku, kde nechybí utlačování nevinných nenažranými, šermířské souboje, láska či ježdění na koních. Maskovaný mstitel navíc tak nějak zapadá ke stále ještě běžícímu trendu superhrdinů. Vlastní zpracování připravila také španělská pobočka Amazonu, jež vyrobila desetidílný seriál.

Odehrává se v roce 1834, kdy chtějí všichni ovládat Kalifornii: Staří kolonizátoři; nově nastolená vláda, která touží po podpoře Mexika poté, co sloužila španělské koruně; ruští oligarchové využívající své rusko-americké společnosti; Francouzi, kteří se nechtějí vzdát kontroly nad tímto bohatým územím, a nově vzniklé Spojené státy americké. Handrkování o moc nakonec vždycky nejvíc ublíží těm samým lidem: domorodým indiánům, z nichž někteří navíc slouží v misiích prakticky jako otroci; mexickým dělníkům, vykořisťovaným vládou a zbavených občanských práv, a přistěhovalcům všech ras a původů, kteří přišli hledat životní příležitost. Jejich poslední nadějí je tisíciletý hrdina, který udržoval mír v jejich světě a nyní se převtělil do mladého Diega de la Vegy. Nová doba si žádá nového hrdinu.

V hlavních rolích vystupují Miguel Bernardeau, Renata Notni, Dalia Xiuhcoatl, Emiliano Zurita, Elia Galera, Paco Tous, Rodolfo Sancho, Cristo Fernández, Francisco Reyes, Cecilia Suárez, Luis Tosar a Ana Layevska. Autorem je J. Carlos Portela. Amazon Prime Video zatím nabízí seriál oficiálně jen v portugalsky a španělsky mluvících regionech. Takže pokud vás novinka láká a používáte VPNku, přepněte se třeba do Španělska a můžete sledovat. Recenzenti píší, že je nový Zorro klasickou dobrodružnou zábavou, co k tomu patří, bez nějakých výrazných výstřelků.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu