Smrt a další důkazy: Disney+ uvádí velkou klasickou detektivku

Smrt a další důkazy: Disney+ uvádí velkou klasickou detektivku | Fandíme seriálům
Disney / Hulu
Zobrazit dalších 16 obrázků
Luxusní zaoceánská loď, skupina podezřelých a proslulý detektiv. To jsou klasické vražedné ingredience, které můžete už teď luštit.

Příznivci klasických detektivek si už teď mohou na Disney+ přijít na své. Služba uvádí seriál Death and Other Details (Smrt a další detaily, občas také Smrt a další důkazy). Jde o vyšetřování vraždy, tak jak jej máme vryté do DNA Agathou Christie. Jsme v uzavřeném luxusním prostředí, kde skupinu podezřelých zpovídá ten nejchytřejší detektiv na světě. Toho navíc ztvárnil Mandy Patinkin (Nemocnice Chicago Hope, Ve jménu vlasti), takže na první pohled jde o lákavý balíček. Už bylo uvolněno pět epizod a na příznivce čeká pět dalších.

Na luxusní plavbě dojde k nevysvětlitelné vraždě v uzamčeném pokoji. Jedinou podezřelou je Imogene Scott, talentovaná zlodějka a podvodnice, která se ocitla v nesprávnou dobu a nesprávném místě. Pokud má prokázat svou nevinu, musí spolupracovat s mužem, jehož bytostně nenávidí, se svým tradičním oponentem, vynikajícím detektivem Rufusem Cotesworthem. Na jachtě plné lidí, kteří něco tají, hledají společně pravdu.

Imogen ztvárnila Violett Beane. V dalších rolích vystupují Lauren Patten, Rahul Kohli, Angela Zhou, Hugo Diego Garcia, Linda Emond a Pardis Saremi. Což vůbec není špatná směska. Bohužel, ze slušných ingrediencí se podle dosavadních recenzí nepodařilo dotáhnout perfektní výsledek. Pozitivní a negativní hodnocení profesionálních kritiků jsou rozdělená zhruba půl na půl, kdy je seriálu vytýkáno především to, že je až příliš natahovaný, což následně rozmělňuje jakákoliv pozitiva, jaká o sérii platí. Ta se točí především kolem hereckého obsazení a kolem řady zábavných detektivních momentů, které série přináší.

Smrt a další důkazy snad chtěla být moderní detektivkou, jaké točí například Rian Johnson, nebo jakou nám nabídl koncem roku jiný Disneyho seriál, Vražda na samém konci světa. Za to, že to nedopadlo podle představ, zřejmě vděčíme hlavním scenáristům, kteří dosud dělali hlavně neambiciózní zakázkovou tvorbu – Mike Weiss má na kontě epizody tuctových kriminálek, jako jsou Ochrana svědků nebo Policie Chicago, Heidi Cole McAdams dělala především na naivní YA sci-fi Prvních 100.

Podklady a foto: Disney / Hulu

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu