Expatriati: Nicole Kidman potvrdila, že je královnou současné televize

Expatriati: Nicole Kidman potvrdila, že je královnou současné televize | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 23 obrázků
Amazon nabízí šťavnaté charakterní drama plné tajemství, osobních křiv a poctivých hereckých výkonů.

Nicole Kidman neodmítá filmové role a dál ji můžete potkávat v blockbusterech (Aquaman 2) i ambiciózní produkci (Seveřan). Nejvíc vidět je však aktuálně v televizi. Vybírá si zajímavé minisérie, které se neštítí divácké přívětivosti, ale zároveň chtějí nabídnout něco navíc, nebo alespoň řemeslo na opravdu špičkové úrovni. Nicole si role pečlivě vybírá, přípravu projektů nezřídka sama iniciuje a vždy produkuje, aby nad projekty měla nějakou míru kreativní kontroly. Tuhle kariérní kapitolu Kidman nastartovala spolu se Sedmilhářkami z roku 2017, následovaly série Na jezeře, Mělas to vědět, Úplně cizí lidé, Special Ops: Lioness. Teď je doplňují Expatriati (Expatriats) a na premiéru čekají také již dotočené novinky The Perfect Couple a The Last Anniversary. O herečce tak není těžké hovořit jako o královně televizní zábavy pro dospělé publikum.

Šestidílné Expatriaty začala uvádět začátkem letošního roku streamovací služba Amazon Prime Video a od minulého týdne už je všech šest epizod na platformě kompletně k dispozici. Celou sérii zrežírovala a z části napsala Lulu Wang, jež na sebe skvěle upozornila v roce 2019 filmem Malá lež, za nějž byla nominována na cenu BAFTA a získala Independent Spirit Award.

Expatriati jsou zasazení do Hongkongu roku 2014, konkrétně do poměrně uzavřené skupiny zahraničních přistěhovalců, kteří žijí pulzujícími životy, blahobyt je oslavován, přátelství jsou krátká, leč intenzivní a osobní trable ostatních jsou s rozkoší rozpitvávány. Ústřední tři hrdinky se do města přistěhovaly z nejrůznějších důvodů. Jedno osudové setkání spustí řetězec událostí, které všem zásadně změní životy. Margaret po zmizení malého syna cítí dusivý pocit zodpovědnosti a připadá si strašně osamělá. Hilary se rozpadá manželství a mladá absolventka Mercy dělá jedno sebezničující rozhodnutí za druhým.

Kidman vystupuje jako Margaret, v roli Hilary se představila Saray Blue a Mercy hraje Ji-young Yoo. Dále hrají Brian Tee, Tiana Gowen, Bodhi del Rosario, Ruby Ruiz, Amelyn Pardenilla a Jack Huston. Recenzenti si pochvalují silné herecké výkony, zničující momenty a vypjaté situace. To všechno na pozadí turbulentního společenského dění v Hongkongu a s patřičnou dávkou jízlivosti vůči zámožným expatům, kteří si často počínají v cizí zemi jak sloni v porcelánu. Hodnocení kritiků nejsou stoprocentně nadšená, zmiňovány jsou občas také určitá rozvleklost, pomalé tempo či ztráta koncentrace. Pozitiva nicméně převažují, takže jestli jste Expatriaty dosud míjeli a máte rád charakterní dramata, Nicole Kidman nebo Lulu Wang, určitě novinku na Amazonu ochutnejte.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu