Gentlemani: Netflix prodává trávu, celé impérium trávy

Gentlemani: Netflix prodává trávu, celé impérium trávy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 34 obrázků
Guy Ritchie provedl zajímavý kousek a vlastně zremakoval svůj vlastní biják do seriálové podoby.

Jestli máte chuť na nějakou říznou kriminálku, můžete to zkusit na Netflixu, kde se teď v březnu objevili Gentlemani (The Gentlemen) od Guye Ritchieho. Název vám asi bude povědomý, britský režisér před třemi lety uvedl celovečerní film se stejným jménem. Ten pojednával o velkém kriminálním kolotoči, který se roztočil v momentě, kdy se velkoobchodník s marihuanou rozhodl zbavit svého impéria.

Chvíli to vypadalo, že by seriál mohl na film navazovat, případně by mohlo jít o spin-off, záhy ale Netflix začal hovořit o „adaptaci“. Když byl seriál v březnu konečně zveřejněný, tak se ukázalo, že jde o něco mezi novým (nenavazujícím) příběhem ze stejného světa a remakem. V seriálu není nic, co by jakkoliv protiřečilo událostem z filmu, ale zároveň v něm najdeme celou řadu situací, postav a motivů, které jsou variací na to, už tu bylo v celovečeráku. Zajímavostí je, že filmoví Gentlemani prapůvodně byli zamýšlení jako seriál, takže je možné, že Ritchie teď prostě vytáhl ze šuplíku odložené nápady, které se mu do filmu nevešly.

Co je nejdůležitější podle kritiků sice seriál opravdu k filmu nic zásadního nedodává a svým způsobem jen něco hodně podobného natahuje do delší délky, avšak ti, kteří mají rádi Ritchieho styl, jsou spokojeni. Je to podle nich solidní zábava se sympatickým obsazením. Ty, které Guy nebavil už předtím, nedokázal na režisérovu stranu zlákat ani seriál.

Hlavním hrdinou seriálového příběhu je Eddie Halstead, který po zesnulém otci dědí šlechtický titul a rozlehlé panství. Záhy však zjišťuje, že se na pozemcích pěstuje marihuana, a že úrodu má pod palcem mafiánské drogové impérium, vedené Susie a Bobbym Glassovými. Co hůř, kolem začínají kroužit další kriminální supi. Eddie by rád zbavil rodinu vnějších tlaků, a tak ser rozhodne, že musí začít oplácet stejnou mincí. Je vtažený do kriminálního podsvětí a nachází v něm zalíbení. Během seriálu se postupně ukazuje, zda bývalý voják s dosud neposkvrněnou pověstí najde v sobě to, co je zapotřebí, aby se mezi kriminálníky prosadil a stal se nezpochybnitelnou hlavou impéria.

Eddieho hraje Theo James, Susie Kaya Scodelario a Bobbyho Ray Winstone. V dalších rolích vystupují Daniel Ings, Joely Richardson, Joshua McGuire, Vinnie Jones, Edward Fox, Giancarlo Esposito, Freddie Fox, Kristofer Hivju a Laurence O'Fuarain. Vedle Ritchieho je druhým hlavním scenáristou Matthew Read.

Podklad a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu