Jessica Jones: Druhá řada bude výhradně v ženské režii

Jessica Jones: Druhá řada bude výhradně v ženské režii | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Marvel a Netflix využívají své silné pozice a dávají prostor

Jessica Jones si na druhou řadu ještě minimálně rok počká, na povrch ale už teď vyplavují různé neurčité informace o tom, co se bude dít v dalším dobrodružství ženské hrdinky ze seriálového Marvel Universa.

Hlavní scenáristka Melissa Rosenberg nově prozradila při přednášce na Univerzitě v Jižní Kalifornii, že hledá pro následujících 13 epizod výhradně režisérky. To původně v plánu nebylo, ačkoliv prim ženské osazenstvo v režii hrát mělo. Po rozmluvě se zástupci Marvelu a ostatními producenty se ale přešlo na radikálnější možnost. 

Nabírání menšin do produkčního štábu je věc rozhodnutí a podle Rosenberg je důležité, aby showrunneři tuhle možnost využívali. A Melisse zjevně nijak zvlášť nevadí, že zástupci menšin mohou mít v rámci filmového průmyslu méně zkušeností: 

„Když dělám pohovor s novým scenáristou, tak mě moc nezajímá, co má za sebou profesně. Spíše se ptám na to, odkud pochází, co dělají jeho rodiče, jaké má další životní zkušenosti a čím jen on osobně by k projektu přispěl. Nechci kolem sebe skupinu lidí, kteří jsou mně podobní a mají stejné zkušenosti jako já.“  

Jessica Jones každopádně nebude prvním seriálem, který bude výhradně v ženské režii. Na televizní stanici OWN natočily pouze ženy první řadu dramatu Queen Sugar. Žádné další detaily o vlastním seriálu jsme se o chystané marvelovce nedozvěděli, avšak Rosenberg dodala, že brzy budou dokončené všechny scénáře a příští rok se může začít natáčet.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

adam | 29.10.2016 22:17
Trochu byla, ale zase Kilgrave mě hodně bavil.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu