Jack Ryan: Chystá se minisérie s filmovým rozpočtem

Jack Ryan: Chystá se minisérie s filmovým rozpočtem | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Také agent Jack Ryan to po filmové štaci zkusí seriálově.

Jacka Ryana už hráli čtyři různí herci v pěti různých celovečerních filmech. Začalo to Honem na ponorku s Alecem Baldwinem, pak se v roli dvakrát objevil Harrison Ford, pak jednou Ben Affleck a před třemi lety Chris Pine. Poslední inkarnace nebyl tak úspěšná, aby dokázala nastartovat celou sérii, ale románové předlohy jsou natolik populární, že je Hollywood zkrátka nenechá spát.

Nejnověji se Ryan pokusí vrátit v rámci desetidílné minisérie, kteoru uvede internetová půjčovna Amazon. Záměrem je natočit nového Ryana jako desetihodinový film, který bude jednoduše rozdělený na deset částí. Rozpočet má odpovídat rozpočtu hollywoodského velkofilmu, kupříkladu akční scény tedy mají dostat úplně stejnou péči, jakou by dostaly, pokud by se točilo pro kina. Jen pro představu, mezi nejdražší seriály patří Hra o trůny, kde se deset dílů v současnosti točí za 100 milionů, chystaná The Crown, kde deset dílů vyjde na 130 milionů a Get Down Buze Luhrmanna, které za 12 epizod vyplázne dokonce přes 190 milionů. Uvidíme tedy, jestli se Ryan vyšplhá až k těmto metám nebo jde jen o velké řeči. Poznámka pod čarou: Vůbec nejdražšími seriály v historii byly pozdější řady relativně nenáročných Přátel a Pohotovosti, kde cenu vyšroubovaly astronomické výplaty hereckých hvězd.

Jack Ryan nebudu adaptací žádné konkrétní knihy Toma Clancyho, místo toho se vydá podobnou cestou jako komiksové adaptace a bude nápady z knih využívat v rámci zbrusu nových příběhů. První série (v případě úspěchu může přijít další) zasadí klasickou postavu do dnešní doby. Jack Ryan bude vykreslený jako analytik CIA, který nechce do ostré akce, ale nic jiného mu nezbude. Hrdina odhalí pravidelný vzorec v komunikaci teroristické skupiny, která pracuje zcela novým způsobem a hrozí destrukcí na globální úrovni. Protože jako jediný dokáže komunikaci dešifrovat, je Ryan vyslaný do pole, kde si bude počínat jak ryba na suchu. Ryan se tedy po akčnějším filmu z roku 2013 zřejmě vrací ke svým umírněnějším kořenům, ve kterých hrdina rozhodně není žádný James Bond.

Hlavní roli hraje John Krasinski (13 hodin, The Office), hlavní ženskou roli dostala Abbie Cornish (Sucker Punch, Limitless). Showrunnery budou veterán Carlton Cuse (Lost, Bates Motel, The Strain) a Graham Roland, bývalý mariňák, který se podílel na seriálech Lost, Fringe nebo Útěk z vězení.

Zdroje: Collider, Deadline I, II, III

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu