Podfu(c)k: Trailer slibuje inspiraci stylem původního filmu

Podfu(c)k: Trailer slibuje inspiraci stylem původního filmu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Seriálová variace na Snatch Guye Ritchieho se blíží.

Někdy by asi stálo za to připravit nějaký tematický článek o tom, kolik chystaných seriálů vzniká na motivy populárních filmů. Dnes bude řeč ale pouze o jednom z nich, o Snatch. U nás byl snímek Guye Ritchieho uvedený v roce 2000 jako Podfu(c)k a teď jeho odkaz prodlouží desetidílný seriál VOD služby Crackle. Nejedná se nicméně ani o pokračování ani o remake. Show nabídne zcela nové hrdiny i úplně novou situaci, původnímu filmu se bude seriál vedle jména přibližovat jen stylem vyprávění. Čeká nás další kriminální báchorka o partě nešťastníků, kteří se pokusí snadno přijít k penězům, notně si při tom zavaří a pro diváky z toho v ideálním případě bude plynout spousta legrace a vizuálně zajímavého vyprávění.

Jestli to tak skutečně bude, můžeme začít tipovat podle čerstvě zveřejněného traileru. Ve mně osobně vyvolává dojem, že se autoři až příliš snaží. Za každou cenu by chtěli, aby jejich krimi příběh byl strašně drsný, vtipný a dělal čest svým vzorům, ale chybí tomu ta lehkost a švih, s jakou kriminálky točil Guy Ritchie, popřípadě další klasici britské krimi školy, jako jsou Ritchieho producent Matthew Vaughn (Po krk v extázi) nebo Danny Boyle (Mělký hrob, Trainspotting). Bavíme se ale samozřejmě jen o několika minutách traileru, který klidně může výsledné dílo značně zkreslovat. Rupert Grint je ten správný britský výrostek, takže proč to s ním nezkusit.

Seriál vychází ze skutečné události, kdy v Londýně mladá partička náhodou narazí na náklaďák ukradených zlatých cihel. V tu ránu se ocitají ve světě nebezpečí a organizovaného zločinu. Po krku jim nepůjdou jen londýnští gangsteři, ale také zkorumpovaní poldové, cikánští zápasníci a mezinárodní mafie. V hlavních rolích Rupert Grint (Harry Potter), Dougray Scott (Fear the Walking Dead, Doctor Who) a Ed Westwick (Gossip Girl). Režíruje Nick Renton (seriály Jericho, Tři mušketýři) a showrunnerem je Alex de Rakoff, který má na kontě především různé DVD filmy nebo videohry, vidět jste od něj mohli snad jedině boxerský film The Calcium Kid s Orlandem Bloomem. Datum premiéry je stanovené na 16. 3. Na službě Crackle je zajímavé to, že je zcela zdarma, placená je pouze ze zobrazovaných reklam. V tuhle chvíli je však obsah služby oficiálně dostupný pouze ve zhruba dvacítce zemí Severní a Jižní Ameriky a v Austrálii. Ale třeba se dočkáme jednou i oficiální české podpory.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

.... | 18.01.2017 20:53
Povedena teen parodie. To se bude deckam libit.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu