Dobrá znamení: Seriál připraví přímo Neil Gaiman

Dobrá znamení: Seriál připraví přímo Neil Gaiman | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
Kultovní román Neila Gaimana a Terryho Pratchetta se nedočkal filmu s Johnnym Deppem, ale snad jej uvidíme alespoň na TV obrazovkách.

Dobrá znamení (Good Omens) jsou původně román Terryho Pratchetta (Úžasná Zeměplocha) a Neila Gaimana (Sandman) z roku 1990. Pro Gaimana to byl dokonce vůbec první román. Dva literáti tehdy spojili síly, aby vyprávěli příběh o konci světa a narození Satanova syna. Anděl Azirafal a démon Crowley jsou ale se svým pohodlným životem v Anglii spokojení, a tak se do situace začnou montovat. Důležitou zápletkou je popletení miminek v porodnici, kvůli kterému malý Antikrist vyroste ve špatné rodině, a u konce světa samozřejmě nesmí chybět ani čtyři jezdci apokalypsy.

Zhruba prvních deset let nového tisíciletí se knihu snažil přivést na filmová plátna Terry Gilliam (Brazil, Dvanáct opic, Strach a hnus v Las Vegas). Scénář byl hotový, objevily se nepodložené spekulace o tom, že by hlavní role mohli hrát Johnny Depp a Robin Williams, ale nikdy se nepodařilo dát dohromady financování. V roce 2012 Pratchettova dcera Rhianna založila produkční společnost Narrativa a součástí jejího portfolia měl být i televizní film Dobrá znamení, ke kterému měl psát scénář jiný člen skupiny Monty Python, Terry Jones.

Nakonec je ale vše jinak. Dobrá znamení vzniknou jako šestidílní minisérie, kterou chystají ve spolupráci Narrativa, BBC a Amazon. Scénáře jednotlivých epizod připravuje přímo Neil Gaiman, který je zároveň showrunnerem. Seriál by měl být uvedený na Amazon Prime mezinárodně v roce 2018. Na závěr přikládáme ještě oficiální synopsi českého knižního vydání:

Děti, zahrávat si s Armagedonem může být nebezpečné! Nezkoušejte to ve vlastním bytě! Crowly je padlý anděl, teoreticky tedy ďábel, prakticky však člověk. Celé stovky let je naturalizovaný na Zemi, kam byl nasazen jako "spící" agent. Miluje staré automobily a populární hudbu a všeobecně dvacáté století, protože to je mnohem lepší než století sedmnácté, a to zase bylo mnohem přijatelnější než to čtrnácté. Žije si skvěle, může si to totiž dovolit. Jistě tímto dalším příběhem T. Pratchetta a N. Gaimana nebudete zklamáni. Čeká vás setkání s Ním. Nastal totiž čas narození nového Satana. Jenom rozpoznat, který z těch dvou roztomilých novorozených chlapečku to je.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 21.01.2017 19:49
jo na to se těším...dva velikáni obrovského formátu společně....... u nás v řijnu vyjde Kniha magie od Gaimana, velký magický svět
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu