Komentáře 19

Kokeš | 27.12.2019 09:58
A že v tom demokratickém Rusku vyvádí, když tu chtějí postavit památník ROA. Což teprve kdyby si v Německu chtěli postavit sochu Hitlera.
PavelN | 26.12.2019 17:33
Jen drobnost kmtem co badavaj na sochy Stalina. Co rikate sose Marxe a jejimu odhaleni za ucasti generality EU... co je horsi... demokracie co se klani cloveku diky kteremu zahynuli desitky milionu lidi, nebo demokraticky stat Rusko, kde si proste pripominaji Stalina. Kdo je horsi, kdo ma vic krve a proc koho uctivaji?
.Karel | 26.12.2019 16:54
A propaganda je základní pilíř velké civilizace. Dělá to západ, dělá to východ. Pokud chcete tvrdit, že je západní civilizace velká, pak musíte přijmout, že vytváří propagandu...
.Karel | 26.12.2019 16:52
Lidé co vedli Sovětský svaz byli špatní, ale to se dá říct o kolonizaci USA, Austrálie, Afriky, Nového Zélandu, dá se to říct o středověku v Evropě. Dá se to říct o Hitlerovi, dá se to říct dnes o Číně. Dá se to říct o Arabským jaru.
Já nevím co vám uniká... pokud nechci zavírat oči před Bolševiky nemůžu zavírat oči před ničím. Já naprosto souhlasím s tím, že to co způsobil Sovětský svaz bylo svinstvo. Stejně tak ale vidím svinstvo všude jinde... ale to je asi moc mít neutrální postoj. Ano bolševici jsou nám nejblíže, ale pořád nezpůsobily tolik svinstvo co kolonizátoři.
Jarouch | 26.12.2019 15:20
Nerad reaguji na jakékoliv diskuze, ale tady musím.
Článek je v první řadě o tom, že jedna paní musela opustit opět svůj domov a to jen kvůli seriálu.
To, že je ten seriál natočen celkem dobře, i když jsou v něm nepřesnosti je celkem vedlejší.
Pak tu máme názory, že Černobil byl průšvih a soudruh se k tomu nepostavil dobře, ano byl a ano soudruh to posr.l.
Upřímně, před takovou katastrofou, která přišla během chvilky není moc velká ochrana a schovat celou Evropu je nemožné.
Pak bych jen rád připomenul, že i soudruh Američan měl své viz. výbuch chemické továrny kde zemřelo skoro hned cca. 8.000 lidí do dneška cca. 25.000 lidí a nějak postižených cca 500.000 lidí.
Někdo zde psal o hladomoru genocidě atd. co si vzpomenout na cca 1.000.000 otroků v USA, dále co cca. 100.000.000 Indiánů (Hitler cca. 6.000.000 Židů).
Jak píšu, byl to průšvih, ale ty dělá každá velmoc a spousty věcí se ani náznakem nedozvíme.
Tudíž, snad ta paní bude mít klid, už zaplatila velkou cenu.
ID | 26.12.2019 14:15
Celý týden po havárii nás bolševik krmil kecama, že se nic neděje, dokonce zahajovací etapa Závodu Míru se jela okolo Kyjeva (kdoví jak asi dopadli ti cyklisté, co se jí zúčastnili). Bylo hezky, lidé byli na sluníčku a nad nimi radioaktivní mrak. Kdyby nebylo Západu, který naměřil zvýšenou radioaktivitu a podle izotopů mu rychle došlo, co se asi stalo, nechali nás rusové i naši soudruzi (možná jim Gorby taky nic neřek) v blažené jaderné nevědomosti. Na celé té tragédii je nejhorší to ignorantství. Kdoví kolik lidí tam ve skutečnosti zařvalo (vězňů, vojáků, hasičů atd.), které tam poslali, nic jim neřekli, jen "daváj, vperjód". A kdoví kolik lidí onemocnělo od té doby rakovinou a co všechno se ještě geneticky objeví.
IamAlex | 26.12.2019 13:54
Co tady zas serete zas sračky, článek je úplně o něčem jiným. Černobyl je na Ukrajině, Rusko možná má něco s tím společného. Rusko by ani za milion neudělalo něco dobrého jako tenhle seriál z USA a ze žárlivosti chtělo poničit USA co nejvíce (nečekaně). A vůbec proč se do toho serete?
IamAlex | 26.12.2019 13:54
Co tady zas serete zas sračky, článek je úplně o něčem jiným. Černobyl je na Ukrajině, Rusko možná má něco s tím společného. Rusko by ani za milion neudělalo něco dobrého jako tenhle seriál z USA a ze žárlivosti chtělo poničit USA co nejvíce (nečekaně). A vůbec proč se do toho serete?
Pitrs | 26.12.2019 13:43
Haha tady je ohromna spousta kretenu co vubec nechapou rozsah Cernobylske havarie a hlavne z neznameho duvodu porad a porad strani svym kamaradum Bolsevikum. Seril prijmete az Rusove natoci neco o Hirosime?
Jak moc clovek musi byt tupec aby neco takoveho napsal?
Tak z vasi zvracene logiky urcite i ostatni valecne filmy prijmete tehdy az Nemecko natoci dokument o druhe svetove valce ze sveho pohledu. Jak bylo uzitecne branit se provokaci Polska v roce 39, ochranovat utlacovane Sudetske obyvatelstvo na uzemi jinych statu, jak moc bylo pro lidstvo prinose postavit plynove komory a vyvrazdit 7 mil. evropskou populaci zidu, jak moc velkym prinosem bylo mucit lidi a vypalovat vesnice a jak Nemecka rasa byla nadostatni podradne rasy vcetne Slovanske. Az si shlednete tento dokument tak potom a teprve potom bude kdokoli moci tocit neco o 2.sv valce podle skutecnych udalosti, ze?
Nejhorsi skodna je v densni dobe ruda Bolsevicka kolaborantska pakaz co ma vymeteny mozek z Ruske propagandy.
Cernobyl byt strasnty pruser a polovina Evropy ted mohl byt neobyvatelna kvuli Bolsevickym kretenum. Ale to je vam asi jedno, americani si takhle nikdy svet neohrozili jako to udelali Rusaci ale to se ve vasem vymetenem Prokremelskem mozku musi ignorovat dle vykladoveho slovniku soudobe Ruske propagandy.

Za me serial Cernobyl super, doufam ze natoci i o ostatnich dalsich pruserech Bolseviku, jako treba velky Hladomor (rizena likvidace nekolika milionu Ukrajincu).
Uz se tesim na dalsi kolo kviceni Bolsevickych svini jak ti zli americani zase Ideologicky utoci na vase milovane Bolsevicke bohy..
PK | 26.12.2019 13:09
Nevím, co tady pořád řešíte. Seriál je výborný, jasně ukazuje nejen rozsah katastrofy a hrdinství obyčejných lidí, kteří se snažili její následky zmírnit, ale též absolutní prohnilost a diletantství sovětského režimu. Je pravda, byl to asi jeden z posledních hřebíčků do rakve "socialismu" a "světového socialistického tábora" včele se SSSR.
Havárie byl obří průser a Sověti a Rusové jen mlžili a mlžili. Naši "řiťolezci" s nimi drželi basu a lhali, zatímco se radioaktivní mrak šířil Evropou. Na Západě se na to přišlo díky varovacím systémům před radioaktivitou (např. v té švédské elektrárně, mimochodem i u nás v Dukovanech "svítili" zaměstnanci, když si do práce), poté rozervaný reaktor vyfotila americká špionážní družice. A Rus lhal a lhal. Jediné informace pro nás byly pouze z ilegální Svobdné Evropy a Hlasu Ameriky, které jsme poslouchali "na tajňačku" jak za protektorátu Londýn.
Já jsem v té době pracoval v organizaci, která jaderné elektrárny projektovala. Na podzim 86 prof. Legasov a další seznámil MAAE s havárií a jejími následky (i když ne v celém rozsahu, zpráva je nyní na netu). Následující rok jsme byli i my mírně řečeno "informováni", co se vlastně stalo - i když hlavně a pouze o technických aspektech, selhání ochran atd. a nikoliv o politickém a organizačním bordelu, který ke katastrofě vedl. A začaly se vylepšovat bezpečnostní systémy u našich JE, to byl jediný pozitivní dopad havárie v Černobylu.
Seriál považuji za výborný nejen po odborné stránce (samozřejmě lze mu vytknout některé odborné detaily), ale také coby skutečný "pomník" těm obyčejným Rusům, Ukrajincům a dalším, kteří s nasazením života a zdraví se snažili tuto katastrofu zvládnout a které tehdejší mocní (a to se asi v Rusku dodnes nezměnilo) víceméně mnohdy vědomě posílali na smrt, aniž by to někoho z těch nejvyšších vzrušovalo.
.Karel | 26.12.2019 12:48
Přesně! Proč by o Hirošimě a Nagasaki měli točit seriálovou minisérii Rusové? To nedává smysl.
Proč by pak měla západní koprodukce točit seriálovou minisérii o Černobylu?
To je přesně to o čem mluvím. Člověk nemůže vyzdvihovat Černobyl od HBO pokud by nebyl schopen přijmout Nagasaki a Hirošimu od Rusů...

Řeknu vám to co všem, na bipolární hru, která se už nehraje 30 let si s nikým hrát nebudu. Svět není jenom západ a východ. Svět není černá ani bílá. Jestli si někdo myslí, že není Černobyl od HBO politicky a hlavně emocionálně zabarvený tak aby v lidech vytvářel určitý pocit k Rusku tak jste stejně tak bláhový jako když lidí věřili propagandě CCCP. Svět se nikdy nezmění, jen se přelévají misky. Vládnou spravedlivě a dobře, aniž by vás nezavedla touha po moci na zcestí není jednoduchá cesta. Člověk musí důvěřovat tomu jestli mu srdce říká že je to správně nebo není. Západ spáchal genocidy po celém světě a historie se mu nepředhazuje ani z pětiny tak moc jako Rusku Sovětský svaz... nejsem ani západ ani východ. Jsem člověk a užívám si výhod které přináší dnešní doba a vidím to dobré ze všech stran a vidím to co nás spojuje, ne to co nás rozděluje.
Kokeš | 26.12.2019 12:06
Pane Karle, ten dokument o Černobylu by snad měli natočit právě rusové- kdo jiný by měl mít víc materiálu?
A proč by o H+N měli něco točit rusové? Klidně ať natočí, proč ne. Ale zkuste se podívat na Hrob světlušek, což je tedy zase podle Vás japonská propaganda.
Alex | 26.12.2019 12:03
Vážený pane Piotře. Můžete nám laskavě vysvětlit o čem to mluvíte? Jaký negativní obraz? Rusko vždy, stejně jako jiné mocnosti rádo mlžilo. Nebo vy snad máte pocit, že tehdy Sovětský svaz přispěchal okamžitě se všemi podrobnostmi do médií. Tak si pusťte dobové zprávy, najděte si články novin. Z počátku se vlastně podle nich nic tak vážného nestalo. Kdyby v celé Evropě nenaměřili vysoké hodnoty radiace, svedli by to na vyhořelou zásuvku a následný požár, který bezpečně zvládli uhasit uklízečky. Jenže to byl už takový průser, že to ututlat nešlo. Pamatuji si to velmi dobře. Sháněli jsme informace kde se dalo. Díky Svobodné Evropě jsem zjistili alespoň něco. Naše média samozřejmě drželi basu se SSSR a ty svině dál zatloukali a zatloukali. Hlavně se tu vypíchlo, že zemědělská výroba dál v okolí elektrárny pokračuje. Tady se chystaly průvody na 1. máje. Výsměch lidskému životu. Z toho seriálu si vezměte to nejlepší. Nikdy nevěřte médiím především v totalitních zemích. A neodsuzujte celý národ podle režimu, protože tehdy s havárií bojovala celá spousta odvážných lidí a zaplatilo životem. Myslím, že i my jim můžeme děkovat, že to nedopadlo hůře.
acetat | 26.12.2019 12:00
Pro pana "Piotr": žádné "Rusko" neexistuje, od r. 1917 máme co do činění se "sovětskem" , kde se toho vlastně nic moc nezměnilo. Socha Lenina na každém prvním rohu, v r. 2019 jsou schopni postavit sochu Stalinovi - masovému vrahovi. KGB přejmenují na FSB a jedou dále ve stejných kolejích. Obnoví TASS :-)
.Karel | 26.12.2019 11:55
Tak možná proto, že dokument je dokument, ale seriál se dostává do povědomí lidí a je emocionálně zkreslující... byť se mi seriál extrémně líbil a byl z 90% akurátní, tak těch 10% je propaganda, která má vytvořit emocionálně zabarvený pohled na věc, to je účel seriálu, proto nenatočil dokument... :)
Až společnost přijme emocionálně zabarvený seriál o Nagasaki a Hirošimě natočenou Rusákama, pak si nebudu myslet, že není západ pokrytecký.

Přidat nový komentář

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu