Komentáře 2

Martrix | 09.04.2023 09:05
Ale no tak, všichni se opatrně ptají, jestli má seriál co nabídnout, když byla filmová série úspěšná a navíc je ještě mladá.
Dnešní optikou je to společně s Pánem prstenů další důkaz nadvlády bílého heterosexuála. Na tom vyrostli dnešní rasisté a homofobové.

Čím jiným vzdělat/ovlivnit nové generace dětí, než verzí, která bude v tomto ohledu poplatnější době?

Spíš můžete udělat anketu, kdo z postav bude genderově a rasově "vylepšen".
Hermiona je jasná, Hagrid, Brumbál...tam se jen rozvede co začali ve Zvířatech, Lenka byla nesmyslně hetero, koleje v Poháru by měly být zastoupeny asiaty a portorikánci...proč tam cpát další bělochy. Atd, atd

Doufám, že tvůrci sklidí podobnou zpětnou vazbu, jako v případě Prstenů moci.
Keoki | 06.04.2023 09:10
Jen do toho. Harryho jsem komplet celého sjel až nedávno a tak jak mě dávno před lety kdy vyšel 6. film, absolutně daná látka nebavila a nedokázal jsem pochopit, proč vůbec vznikla, po letech opětovného koukání jsem zažil zvláštní pocit nostalgie a užíval jsem si puberťácké pobláznění, první lásky a podobně, že bych v ten daný moment přijal i seriál točící se jen kolem těchto patálií z prostředí Bradavic.

Jasně romantické pletky asi není to, co by řešili studenti prvního ročníku, ale i zde jsem přesvědčen, že se dá děj vyplnit příběhy, které když se dobře uchopí nebudou působit křečovitě a mohou trošičku přiblížit studijní život na škole čar a kouzel a obohatit celkový lore...

Jen je potřeba k celé látce přistupovat bez předsudků (vůči ději, hercům, hudby...) a pokusit se užít si rozšíření původních příběhů (+ tedy skutečnost, že zarytí knižní fandové by mohli být uspokojení tím, že nic nebude vynecháno).

Přidat nový komentář

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu