Edith: John Cleese se vrací na televizní obrazovky

Edith: John Cleese se vrací na televizní obrazovky | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Legendární sedmasedmdesátiletý komik John Cleese si zahraje hlavní roli v novém sitcomu od BBC

John Cleese. Komediální legenda, kterou netřeba představovat, se vrací s novým šestidílným sitcomem od BBC. Bude to jeho první sitcom od Hotýlku z let 1975-79, který se umístil na prvním místě žebříčku nejzábavnějších seriálů BFI TV 100 (BFI: British Film Institute). Krom proslulého Monty Pythonova Létajícího cirkusu se John Cleese v posledních letech ukázal v hlavní roli britské trilogie Spud, v menších rolích v komediích Absolutely Anything či Nadějný rok, nebo jste jeho hlas mohli zaznamenat ve animovaných filmech Medvídek Pú, Trollové nebo v Letadlech. Nyní se vrací na BBC v připravované komedii Edith, kde si zahraje po boku herecké stálice Alison Steadman (Orphan Black, Love & Marriage). Cleese spolu se Steadman dříve hráli manžele ve filmu Profesore, jdete pozdě z roku 1986.

Šestidílnou minisérii napsal scénárista nominovaný na Oscara za snímek Brazil, Charles McKeown. Seriál bude vyprávět o vdově Edith (Steadman) a jejím příteli a sousedovi Philovi (Cleese), který doufá, že si ho Edith jednou vezme. Jednoho dne, když Edith konečně přijme jeho nabídku k sňatku, se na jejím prahu objeví její životem zlomený padesátiletý syn Roger. Rogera ztvární britský herec Jason Watkins (Taboo, Trollied). Zbytek obsazení tvoří: James Cosmo (T2 Trainspotting, Hra o trůny), Jessica Hynes (Dítě Bridget Jonesové), Anne Reid (Jednotka příliš rychlého nasazení) a Rosie Cavaliero (Jana Eyrová).

John Cleese se k chystané Edith vyjádřil se slovy: „Jedná se o jeden z nejzábavnějších scénářů, který mi byl v posledních 100letech zaslán.“ A pokračoval se slovy: „Bude taktéž velmi příjemné opět spolupracovat s Alison Steadman, se kterou jsme naposledy spojili síly před tak dlouhou dobou ve filmu Profesore, jdete pozdě.“

Premiéra je ohlášena na nespecifikované datum letošního roku. V galerii si můžete prohlédnout, alespoň kompletní obsazení této připravované komediální perly.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu