Gotham: Stane se z popravčího Barnese záporák Bane?

Gotham: Stane se z popravčího Barnese záporák Bane? | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Do Batmanova města se možná blíží jeho další tradiční oponent.

Po delší době se do seriálu Gotham vrátil bývalý kapitán Barnes, který byl v první polovině aktuální série nešťastnou náhodou infikován krví Alice Tetchové. Barnesovi zesílil jeho smysl pro spravedlnost, což se ale časem změnilo v naprostý extrém. Barnes skončil díky Gordonovi v Arkhamu, kde byl až do minulé epizody, kdy ho dostal ven Soví tribunál. Ukázalo se, že ona zbraň, kterou chce Soví tribunál použít ke zničení Gothamu, je právě vzorek krve Alice Tetchové, kterou má v sobě Barnes. První vypuštění nebezpečné látky bylo ovšem zmařeno Jamesem Gordonem s pomocí Tučňáka, který se poté při zajetí Sovím tribunálem dostal do sousední cely vedle Hádankáře. Jistě bude hodně zajímavé sledovat, jak spolu tito bývalí přátelé budou vycházet, když by nyní nejradši jeden druhého zabili.

Kathryn, nejvýše postavená osoba v Sovím tribunálu, se dozvěděla o Gordonově zradě vůči tribunálu, a proto dostane Barnes v nadcházející epizodě šanci Gordona jednou provždy zničit. Barnes kromě své zaslepené touhy spravedlnosti také oplývá neuvěřitelnou silou a díky několika náznakům začínají fanoušci nyní spekulovat, zda Barnes není náhodou budoucím batmanovým nepřítelem Banem. Tento záporák se v seriálu ještě v žádné formě neobjevil. Představit ho tak nyní, navíc jakožto Barnese, by mohl být velice zajímavý tah. Je zde ovšem jeden problém.

Barnes totiž získal svou sílu z něčeho úplně jiného, než jak tomu bylo s Banem v komiksech. Tam získal známý záporák svou sílu pomocí látky zvané Venom, kdežto Barnes, jak již víme, získal svou sílu z krve Alice Tetchové. Tento rozdíl v získání síly by sám o sobě pravděpodobně tolik nevadil, když vezmeme v potaz, že tvůrci seriálu si občas historii postav mění podle sebe. Ten skutečný zádrhel je ale v tom, že ona látka Venom se již v seriálu objevila, konkrétně již v první sérii, kde byla přítomnost této látky jasnou narážkou na Banea. Pokud by se tak Barnes skutečně stal Banem a s touto látkou by nijak nepřišel do styku (a to už při své síle samozřejmě nemusí), pak by ona spojitost s první sérií vůbec nedávala smysl a vše by působilo zmateně. To ovšem samozřejmě neznamená, že by se Barnes nakonec nemohl stát Banem. Jak víme, tvůrci seriálu nás velmi často dokáží pořádně překvapit.

Ať už se Barnes stane Banem nebo ne, je jasné, že Gordon a jeho parťák Bullock budou mít v příští epizodě pořádně napilno. A nebudou jediní. Zajímavé to bude mít také Bruce, který v minulé epizodě výrazně pokročil ve svém tréninku a nyní by se měl vrátit zpět do Gothamu. Zároveň bychom se měli konečně dozvědět, jaké má vlastně Soví tribunál (a domnělý Ra's Al Ghul) s Brucem plány. Nadcházející epizoda tak bude znovu pořádně nabitá. Gotham se vrátí v úterý v ranních hodinách našeho času.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

DanielFF | 22.05.2017 22:30
Bylo by určitě fajn vidět znovu Venom, když si vezmeme, že se mu seriál celkem věnoval v první sérii a nejednalo se pouze o nějaký easter egg či pouhou narážku. Barnes by podle mě mohl být dobrým Banem, ale jak už je v článku, pokud by v tom Venom nesehrál žádnou roli, pak by výskyt této sloučeniny v první sérii zpětně nedával žádný smysl. Ale uvidíme, co si pro nás tvůrci nakonec připraví :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu