Zaklínač se snad konečně dočká pořádného zfilmování

Zaklínač se snad konečně dočká pořádného zfilmování | Fandíme seriálům
Asi vůbec nejpopulárnější fantasy z pevninské Evropy se dočká nového seriálového zpracování. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Po oficiálním oznámením polští novináři vyzpovídali Sapkowskiho a Baginskiho. Pánové zatím nemohli prozradit mnoho, ale několik zajímavých informací přeci jen padlo. Spisovatel uvedl, že bude pro seriál konzultantem, bude tedy zřejmě mít menší úlohu než G.R.R. Martin, který pro Hru o trůny rovnou i psal některé konkrétní epizody. A pokud jde o srovnávání s Game of Thrones, z toho Andrzej strach nemá. Jeho knížky nejprve byly srovnávány se Stanisławem Lemem, pak s Tolkienem a Conanem. Své publikum si přesto našly a samy se staly legendou, ke které jsou přirovnávána další díla. Baginski z porovnávání strach také nemá. Myslí si, že Zaklínač je mnohem současnější, daleko víc se v něm odráží soudobý svět. A pokud jde o možné porovnávání s hrou, která v mnoha fanoušcích formovala představu, jak by měl Geralt vypadat, pohybovat se, mluvit a chovat? Knižní předloha je podle režiséra otevřená inspiraci. Nějakou podobnost s hrami nejde vyloučit, ale filmaři určitě chtějí jít vlastní cestou. Což ale ještě neznamená, že by se hráči měli bát, že si novou verzi postavy neoblíbí.

Půvdní novinka: Zaklínače asi není potřeba čtenářům fantasy literatury dlouze představovat. Zvlášť ve střední a východní Evropě mají knihy Andrzeje Sapkowskiho kultovní status a řadí se ke stěžejním dílům žánrů. Zbytek světa pak poznal The Witchera především skrze videoherní adaptaci, které se  dohromady prodalo přes 25 milionů kopií a není tedy divu, že je o tuto série nebývalý zájem. Pro ty z vás, kteří, kteří by přeci jen o sáze nikdy neslyšeli, uvedeme alespoň tolik, že se série točí kolem zaklínače Geralta z Rivie, který je už odmalička trénován k zabíjení všelijakých zrůd a monster. Série čerpá z klasické fantasy i ze slovanské mytologie. Zaklínači jsou pro své nadlidské schopnosti cenění i obávaní zároveň. V příbězích nechybí magie, meče, různé nadpřirozené bytosti, „středověký“ svět, komplikované vztahy, politika a černý humor. Sapkowski nejprve napsal s hrdinou řadu povídek, které byly souborně vydány ve dvou antologiích, a následně dílo rozšířil navazující románovou pentalogií.

Je nutno připomenout, že Zaklínač se na televizních obrazovkách neobjeví poprvé. Už v roce 2002 byla v Polsku vyprodukovaná televizní série, která však byla v důsledku svého neúspěchu po 13 dílech zrušena. Ostatně ani mezinárodní ohlasy nejsou nijak výrazně pozitivní.

Tentokrát snad všechno bude jinak. Značky se chopil Netflix  a k natáčení se připojí jako kreativní konzultant i samotný autor Andrzej Sapkowski! „Nemůžu se dočkat, až se spolu s týmem pustíme do adaptace něčeho, na čem jsem pracoval přes třicet let, a přivedeme to na televizní obrazovky“. Spolu s autorem se k produkci přidají jako výkonní producenti Sean Daniel a Jason F. Brown (The Expanse, monster filmy studia Universal), spolu s polskou produčkní a trikovou společností Platige. Tomasz BaginskiPlatige, který režíroval na Oscara nominovaný kraťas Katedrála či příběhové scény videoherní série Zaklínač, by měl v každé sezoně chystaného seriálu zrežírovat alespoň jednu epizodu. Připomínáme, že společnost Platige ještě před oznámením seriálu chystala Zaklínaček jako film. Podle Sapkowskiho se Netflix drží jádra příběhu a tak nezbývá doufat, že tato adaptace neskončí na hromadě neúspěšných adaptací. O obsazení nebo datu premiéry zatím nic nevíme.

Pod článkem najdete filmové intro třetího herního Zaklínače s podtitulem Divoký hon.

Zdroje: Inn Poland, Platige

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

Red Hood 9 | 26.05.2017 20:02
Snad se povede. Vím, že je to nepravděpodobné, ale kdyby ukecali Madse Mikelsena, tak by to byla naprostá bomba.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu