Star Trek: Discovery vizuálně stírá hranice mezi filmem a TV

Star Trek: Discovery vizuálně stírá hranice mezi filmem a TV | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jak se bude lišit nový seriál od staré klasiky?

Star Trek je dlouholetá značka, kterou dnes zná úplně každý. Začala seriálem na malé obrazovce v šedesátých letech minulého století a i přes počáteční diváckou nepřízeň se dokázala rozrůst do nečekaných rozměrů. Došlo na několik dalších seriálů a spousty filmů. A potom se Star Trek zrestartoval na velkém plátně.

Režisér J.J.Abrams nám ukázal značku  v novém, svěžím světle s krásným vizuálem a novým uchopením. A ať si někteří hardcore fanoušci stěžují jak chtějí, povedlo se mu to. Není divu, že mu poté dali na starosti i nové Star Wars. Abarams udělal ze starého Star Treku dobrodružnou a atraktivnější podívanou pro dnešní generaci, která dělá z toho starého lehce nudnou konverzačku. Teď se Star Trek znovu přesouvá do televize a tak je otázkou, čemu se bude více podobat.

Nový Star Trek: Discovery by měl dle producenta Alexe Kurtzmana zapomenout na staré Star Treky a přinést do televize více akce, dobrodružství a vizuálu, než dřív. Hranice mezi televizní a filmovou produkcí se stírá. Seriál bude více připomínat Abramsův styl, co se týče vizuálního podání a vyprávění. Jednoduše se chtějí tvůrci po stránce produkce posunout zase dál a přinést divákovi to, co ho zaujme. Zvlášť když lidé koukají na Netflix nebo HBO a tak jednoduše už jsou zvyklí na určitou úroveň zpracování.

Doufám tedy, že Alex Kurtzman nezapomene taky na to, že dobrým zážitkem nedělá seriál (film) jen zajímavý vizuál, ale hlavně příběh a jeho postavy. Byla by totiž velká škoda, kdyby to celé dopadlo jako přehlídka úžasně vypadajících scén z dalekého vesmíru, bez nějakého hlubšího zážitku.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu