Sherlock: Kdy přijde pátá řada?

Sherlock: Kdy přijde pátá řada? | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
Co prozradil tvůrce seriálu o jeho budoucnosti?

Když v roce 2010 přišel na obrazovky Sherlock, tak to nebylo jenom velké nakopnutí hereckých kariér Benedicta Cuberbatche (Doctor Strange) a Martina Freemana (trilogie Hobit), ale hlavně příchod něčeho, co tu ještě nebylo. Originální, neviděný a geniálně pojatý seriál, který chytil a nepustil. Po dvou řadách už mu ale začala dle názoru většiny kritiků klesat kvalita a já s tím musím souhlasit. Dvě poslední řady už zkrátka nenabídly to zábavné a napínavé pátrání a o detektivce se taky nedalo úplně mluvit. Ale tenhle článek není o vzpomínání na minulost, ale o hledění do budoucna. A jaká je tedy budoucnost seriálu? O tom se rozpovídal sám jeho tvůrce.

Podle scenáristy Marka Gatisse (který také hraje Mycrofta) je čas na to „to prostě nechat být“. Alespoň prozatím. Dodává, že kvůli velké vytíženosti hlavní dvojce bylo hodně těžké naplánovat poslední sérii a pravděpodobně v takové situaci budou i nadále. Hlavní herec Benedict Cumberbatch má totiž nově roli superhrdiny u Marvelu a ještě letos ho uvidíme v dramatu Current War. A s Martinem Freemanem je to podobně. Toho příští rok čeká role v Black Pantherovi a stejně jako Benedict hraje v několika filmech ročně. A co tvůrci? Samotní scenáristé Mark Gattis se Stevem Moffatem mají plné ruce práce s jinými projekty. Takže šance, že by se tito čtyři zaneprázdnění pánové brzy sešli, aby naplánovali pátou řadu Sherlocka, je velice malá.

I když slova Marka Gattise možná zní přímočaře a rozhodně, nemusí tomu tak být úplně. Fanoušci si už na dlouhodobé přestávky mezi sériemi zvykli. A i když není velká šance, že další příběhy z Baker Street uvidíme dřív, než za tři roky, není všemu konec. Zatím Mark Gattis opustit seriál rozhodně nehodlá a ani herci ne. Vždyť jim ty role taky získaly hvězdnou kariéru. Takže pokud si mám vsadit, určitě souhlasím s tím, že jednou se ještě s naším oblíbeným detektivem setkáme. Akorát bych si to více přál v podobě, kterou nám tvůrci dopřáli v prvních dvou sériích a celkově se seriál vrátil ke kořenům, tam kde mu to šlo nejlépe.

Zdroje: Digital Spy, A Stab in the Dark

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Alena | 25.11.2019 15:53
Dle mého názoru se nedivim režisérům Sherlocka protože i ty dva roky jsou hodně těžký pro něco takhle unikátního a během těch všech sérii jim dočista došli nápady. Ale určitě se podle mého s další sérii setkáme aspoň do roku a půl. Jinak každá série byla něčím kouzelná a každá byla zrušující i když Kdy se začala měnit kvalita vždy byla skvělá. Například poslední série byla sice úplně jiná než třeba 2. Série ale přesto v tom něco je.. něco co patří do Sherlocka :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu