Dočkáme se crossoveru The Walking Dead a Fear The Walking Dead?

Dočkáme se crossoveru The Walking Dead a Fear The Walking Dead? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
K tomu nešťastná událost při natáčení, výroční stá epizoda a nové fotky.

The Walking Dead jsou sami o sobě pro hodně lidí hodně nepříjemný seriál. Spousta krve, násilí, detailně zachycených mrtvých těl nebo i atmosféra seriálu jako taková není pro každého. Někteří obrazovku vypnou už po patnácti minutách, protože přepůlené lidské tělo, ze kterého lezou střeva je pro ně opravdu moc. Řada lidí si myslí, že štáb je ve skutečnosti jako v bavlnce a veškerá bezpečnostní opatření zajišťují, že se nemůže nikomu nic vážného stát. Občas ale ani veškerá bezpečnostní opatření nestačí. Před několika týdny se při natáčení nadcházející osmé série stala opravdu nešťastná událost. Jeden z kaskadérů, kteří zastupují herce, John Bernecker spadl během natáčení akční scény přibližně z osmi metrů na beton. A i když se jej doktoři v Atlantě samozřejmě snažili oživit, následky byly tak vážné, že se jim nepodařilo dlouholetého kaskadéra znovu oživit. Kvůli této nešťastné události se studio rozhodlo na několik dní zastavit natáčení, aby uctilo Johnovu památku. John bezpochyby patřil mezi zkušené kaskadéry, účinkoval například v Green Lanterovi, Loganovi, ale i v nadcházejícím snímku Black Panther. Na jeho počest také při panelu na Comic-Conu zavládla minuta ticha a jeden ze showrunnerů řekl o kaskadérovi pár vět.                                     

A teď už něco optimističtějšího, pojďme se podívat, čeho dalšího jsme se před a během Comic-Conu o seriálu dozvěděli. Těsně před jednou z největších akcí svého druhu nám stanice AMC vypustila do světa nový plakát a tři nové fotky. Ta první zachycuje dlouholeté přátele Daryla a Carol, na druhé Rick na něco kouká, ale ta třetí je nejzajímavější. Rick drží za rameno Maggie a něco jí říká. Ta si podle výrazu ve tváři není tak úplně jistá tím, jestli je na stejné vlně jako Rick. Chystají se oba na nějakou akci a Meggie si není jistá, zda jde do toho? Na Comic-Conu jsme se pak dočkali baneru, který oslavuje jubilejní stou epizodu, která zároveň startuje osmou řadu. Na něm vidíme většinu hlavních postav a jejich dvě verze. Jedna reprezentuje to, jak vypadali při počátku nákazy a druhá to, jak vypadají hrdinové teď. Vidíte ten rozdíl?

Vraťme se zpátky na Comic-Con. Kromě traileru, který zanechal v některých rozpaky, jsme se dočkali i pár informací. Jeden z producentů seriálu a zároveň scenárista komiksové předlohy, Robert Kirkman, fanouškům v publiku sdělil, že Glennova smrt má své opodstatnění a ani trochu nelituje toho, že se postavu v seriálu, potažmo v komiksu, zbavil. „V případě, že tohle Steven Yeun (představitel Glenna) uvidí, řeknu tohle. Nelituju toho, že jsem Glenna zabil. Absolutně. Ale když se podívám zpět na to, když jsme poprvé začátek sedmé série viděl, možná toho trochu lituju. Ne toho, co se stalo, ale to, jak se stalo. Jeho smrt byla opravdu brutální a to je přesně to, co se do tohoto seriálu hodí“. Kirkman taky odpověděl na otázky ohledně léku na „mor“, který sužuje celý svět a díky kterému je svět seriálu takový, jaký je. „Ne a ne“, odpověděl, když se ho diváci zeptali, zda se v seriálu někdy lék na objeví. Podle producenta seriálu by tak zmizelo ze seriálu jakési tajemno, které se kolem univerzálního léku na zombie vyskytuje.

Kromě těchto dvou prohlášení jsme se na panelu Fear The Walking Dead, který se uskutečnil několik hodin před konferencí “hlavního“ seriálu, dočkali alespoň zčásti toho, po čem fanoušci už několik let touží. Výše zmíněný Kirkman prohlásil, že by byl velice nadšený, kdyby se oba seriály nějak vzájemně prolínaly. „Je to něco, co bychom chtěli zkusit. Fanoušci by byli rozohdně pro a je to jedna z věcí, kterou plánujeme. Nikdy neříkej nikdy.“ Největším problémem případného propojení mezi seriály je určitě časový posun. Zatímco jeden ze seriálů se dějově vyskytuje okolo počátku nákazy, druhý je už o několik let dál. Kromě časového posunu je problém taky ve vzdálenosti. Oba seriály se sice odehrávají na stejném kontinentu, přesto jsou však od sebe vzdáleny několik tisíc kilometrů. Situaci by tedy mohl vytvořit další seriál zasazený do stejného univerza. Ten není možná ani tak daleko, vezmeme-li v potaz odpověď od jednoho ze showrunnerů: „Je zcela možná, že se něčeho takového v budoucnu dočkáme. Je to něco, co chci proměnit v reailtu“.

Oba dva seriály budou po letní pauze pokračovat opět na podzim. Fear The Walking Dead se dočkáme už 10. 9. a fanoušci populárnějšího The Walking Dead bude zajímat datum 22.10., kdy se dočkáme první epizody osmé série.

Zdroje: Joblo, Joblo II, Screen Rant, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Red Hood 9 | 26.07.2017 20:43
Slovy Lorda Vadera: Noooo...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu