Strike: Volání kukačky: Minisérie podle detektivky od J. K. Rowling

Strike: Volání kukačky: Minisérie podle detektivky od J. K. Rowling | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Slavná autorka Harryho Pottera podruhé zamíří do televize.

Poté, co anglická spisovatelka J. K. Rowling absolutně okouzlila celý svět svou sedmidílnou knižní sérii o brýlatém chlapci s jizvou na čele, se jí nějakou dobu nedařilo znovu skórovat. Její obsáhlý román Prázdné místo se nemohl vymanit ze stínu svého staršího bratříčka Harryho Pottera a Rowlingová tedy raději zkusila své štěstí pod pseudonymem jménem Robert Galbraith. Její první počin s tímto jménem na obálce se jmenuje Volání kukačky a jedná se o detektivní příběh o soukromém vyšetřovateli Cormoranu Strikeovi, který se letos dočkal televizního zpracování.

Kniha byla rozdělena do tří hodinových epizod dohromady tvořících jednu celou minisérii. Hlavní postavu detektiva Strikea si zahrál Tom Burke (Jen Bůh odpouští, Vojna a mír) a roli jeho asistentky Robin si střihla Holliday Grainger (Anna Karenina, Jana Eyrová). I když si minisérie svou oficiální premiéru na anglickém BBC odbyla už 27.8., svět ji zatím oficiálně šanci vidět neměl a i když má už projekt možná v hledáčku HBO, není jasné, kdy budou všechny tři epizody k mání veřejnosti. Jelikož Volání kukačky není jediná kniha, kterou Rowlingová o Cormoranu Strikeovi vymyslela, plánují se i pokračování, jež by zpracovala další dvě knihy, Hedvábník a Ve službách zla. Nyní vás tu necháme se synopsí, trailerem a pár obrázky.

Poté, co ztratil nohu kvůli mině v Afghánistánu, Cormoran Strike se jen tak tak drží nad vodou jako soukromý vyšetřovatel. Nemá skoro žádné klienty a na mobilu má desítky telefonátů od věřitelů. Také se právě rozešel s dlouholetou přítelkyní a je nucen žít ve své kanceláři. Najednou se ale na jeho prahu objeví John Bristow s úchvatným příběhem. Jeho sestra, legendární supermodelka Lula Landry, známá svým přátelům jako Kukačka, před několika měsíci zemřela kvůli pádu z výšky. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, ale John tomu odmítá věřit. Případ následně vrhá Strikea do světa milionářů, svůdných krásek a slavných celebrit a poznává všechno možné přes potěšení, až po svádění a manipulaci.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu