Živí mrtví: Odváží se série zabít jednu z ústředních postav?

Živí mrtví: Odváží se série zabít jednu z ústředních postav? | Fandíme seriálům
Tvůrci i herecký představitel rozebírají, zda jednou přijdeme o jednoho z nejstarších hrdinů seriálu.

Ačkoliv tohle tvrzení nevyvolá v drtivé většině dlouhodobých diváků výrazy překvapení, Živí mrtví se řadí mezi seriály na špici v žebříčku likvidace hlavních nebo vedlejších postav. Přesto je s námi pět hrdinů už od samého počátku. Mezi ně samozřejmě patří i Rick Grimes, který se svým synem Carlem v seriálu objevuje již v prvním díle. Rick je vedoucí skupiny přeživších, která se snaží vymanit z nadvlády skupiny Spasitelů a za svůj cíl je každý, včetně Ricka, odhodlaný položit svůj vlastní život. Není žádným tajemstvím, že aktuálně probíhající Válka všech bude mít za následek spoustu obětí na obou stranách. Otázkou však je, zda se s blízkými budou muset rozloučit i přímo vůdci válčících stran. Čtenáři komiksové předlohy mohou poukázat na to, že oni už o osudech obou předáků dávno vědí. Pravdou však je, že seriál se od komiksové předlohy výrazně odlišuje a největšího rozdílu si lze všimnout u životnosti postav, která se v hromadě případů od předlohy liší. Ano, Rick v komiksu stále žije. Dá se ale tato skutečnost aplikovat i na televizní seriál? Na tuto otázku odpověděl serveru Entertainment Weekly přímo sám Andrew Lincoln, který nezastavitelného vůdce Ricka v seriálu představuje.

Na rozdíl od filmu se v televizi častěji setkáváme s rozvíjejícími se příběhy, které jsou pro diváky s odstupem času repetitivní a nechci, aby se něco podobného stalo i Živým mrtvým. Ten seriál si rozhodně zaslouží projít velkou změnou, kterou by diváci kvitovali a chápali by její dopad. To se může týkat i zabití mé postavy. Tato událost by rozhodně kýžený dopad měla a nejen z tohoto důvodu si myslím, že by k něčemu takovému někdy v budoucnu mělo dojít. Nevím, jestli je můj názor ovlivněný tím, že tu samou roli hraji už sedm let a zasloužím si tedy nějaký ten odpočinek, ale jsme přesvědčen, že by tuto nevyhnutelnou změnu uvítali jak čtenáři komiksové předlohy, tak dlouhodobí diváci (televizního) seriálu.“

Obdobný názor zastává jak tvůrce předlohy Robert Kirkman, tak i showrunner Scott M. Gimple, který dodává, že za dosavadních sedm sérií jsme prozkoumali pouze malinkou část světa nemrtvých a může trvat i několik desítek let, než seriál skončí. Právě proto jsou spekulace o nových vůdcích dozajista na místě a i když se Rickovy smrti v osmé sérii možná ani vůbec nedočkáme, nikomu (včetně Ricka samotného) snad neuškodí se už teď podívat, kdo by mohl bývalého šerifa v jeho funkci zastoupit.

Žhavým kandidátem, nebo lépe řečeno kandidátkou, je bez pochyby Maggie, která si i přes veškerá úskalí, kterými si musela za posledních několik sérií projít, dokázala poradit se zbabělým vůdcem Hilltopu a nastolila v něm zase pořádek. Díky svému odhodlání a sklonu k vůdcovství se tak ve válce proti Spasitelům probojovala na stejnou pozici, jakou má král Ezekiel nebo její dlouholetý parťák Rick. Ten jí věří dokonce natolik, že její vedení po válce se Spasiteli svým hlasem podpoří. A pokud Maggie věří i jeden ze současných vůdců, není nereálné si představit, že se k podobnému kroku přikloní i král Ezekiel. Má však těhotná žena dost síly na to, vést několik území najednou? Nebo se jen Rick snaží podpořit své staré známé a ve skutečnosti se ani zdaleka necítí na odchod z vůdčí role? Odpovědi na tuto otázku se snad dočkáme co nejdříve, protože ať už na poválečný trůn usedne kdokoliv, bude to mít nedozírné následky pro všechny okolo.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Carnage | 02.11.2017 00:15
KIvalita WD šla tak hodně dolu, že to spíš zruší nebo nějak ukončí než aby umřel.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu