Moominvalley: Zdá se, že pro děti jen to nejlepší

Moominvalley: Zdá se, že pro děti jen to nejlepší | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jedno z nejváženějších děl finské literatury přichází s podmanivým vizuálem a pod dohledem odborníků na slovo vzatých. 

O hvězdném obsazení plánovaného animovaného seriálu jsme Vás informovali už v starším článku. Dnes už známe termín uvedení (jaro 2019), rozsah seriálu (dvě série po třinácti epizodách, stopáž kolem 22 minut) a objevily se i zprávy o samotné formě výtvarného zpracování. Tu tvůrci vypichují stejnou měrou, jako zářivý výčet jmen zúčastněných dabérů. Noví Mumínci dorazí v podobě hybridní 2D/3D animace. Trojrozměrné postavičky budou vsazeny do prostředí pracujícího s 2D prvky (malovaná pozadí a podobně). Měl by tak vzniknout zasněný, knižní vizuál, odpovídající představám Údolí (Moominvalley), ve kterém postavičky žijí.

Kromě hvězdných hlasů se seriál pyší i hvězdným seskupením již zmíněných tvůrců. Postupujme od jednoho k druhému: režisérskou zručnost opráší oscarový Steve Box (Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka). Scénář si mezi sebe rozebrali Nick Ostler a Mark Huckerby, držitelé Emmy, a v produkci zasedá John Woolley, který si za Ovečku Shauna urval cenu BAFTA, britský ekvivalent Oscara. Možná za povšimnutí stojí i hudební stránka. Hudební doprovod složí autoři klasické hudby, přičemž jedním z nich je jistý Pekka Kuusisto, jehož otec s autorkou předlohy (Tove Jansson) pracoval na tematické opeře, která v sedmdesátých letech okupovala i finské národní divadlo. Na rozdíl od kritiky ji ocenily aspoň děti. 

Závěrem: Mumící se o slovo zahlásili i letos. Vznikl (nesouvisící) celovečerní animovaný film Vánoce s Mumíky, ve kterém si k mikrofonu zasedli Alicia Vikander (Tomb Raider) a Bill Skarsgård (To). Video níže zobrazuje upoutávku na animák z roku 2014, Mumíci na riviéře. Galerie obsahuje nové obrázky a koncepty vizuálu připravovaného seriálu.

Zdroje: Variety, TheHollywoodReporter, Moomin

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu