McMafia: Soudobá gangsterka přichází s trailerem

McMafia: Soudobá gangsterka přichází s trailerem | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Když filmaři vezmou knihu investigativního novináře o organizovaném zločinu, může vzejít něco, jako tato mini-série. Pro začátek.

Televize BBC One celkem s pompou chystá uvedení osmidílného seriálu McMafia, z (jak jinak) mafiánského prostředí. Celá záležitost vznikla u stejnojmenné knihy, kterou napsal novinář Misha Glenny v roku 2008. Na základě svého vyšetřování, rozhovorů a sledování skupin operujících v podsvětí, napsal krimi thriller popisující reálný chod kartelů v různých odvětvích svého „podnikání.“ Jestli bude seriál stejně poutavý, jak se říká o předloze, by se měl divák přesvědčit ještě do konce roku i když přesné datum uvedení pořád není udáno.

Nejvýraznější jméno obsazení je James Norton (Hráči se smrtí, seriál Vojna a mír), který byl občas skloňován jako kandidát na nového Jamese Bonda. Norton ztvárňuje Brita Alexe Godmana, syna ruských rodičů vyhnaných z vlasti. Buduje si legální byznys, utužuje vztah s přítelkyní Rebeccou a snaží se nemyslet na rodičovské konexe s mafií. Brzo s ní ale bude konfrontován. Aby ochránil lidi, na kterých mu záleží, musí se postavit nejen mafii, ale i drogovým kartelům a pašerákům. Rebeccu hraje Juliet Rylance (Psí poslání, Sinister), Alexovu matku Oksanu ruská herečka Mariya Shukshina. V další z rolí se ukáže povědomá tvář Davida Strathairna (Lincoln, Godzilla).

V propagaci se objevují slova jako kurážný, epický a zároveň intimní. Slibuje se rychlý spád a tempo při zachování přesnosti detailů. Měřítko by prý mělo být globální, co se při pouhých osmi epizodách vztahuje nejspíš na realistický popis působení zločineckých skupin. Seriál vznikal ve spolupráci s americkou AMC a dalšími produkčními domy, kde všichni doufají, že příběh, jenž bude odvyprávěn, povede ke vzniku dalších sérií z ilegálního prostředí a vybudování nové značky na poli seriálů. Knižní předloha u nás vyšla v roce 2009. Na produkci se podílel James Watkins (Žena v černém) jako režisér všech epizod. Fotky v galerii jsou směsí obrázků uvolněných k propagaci a obrázků vložených Nortnem na jeho blog.

Zdroje: TheSun, BBC, JamesNortonBlog 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu