Black Mirror: Třetí série je online

Black Mirror: Třetí série je online | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
Kultovní sci-fi antologie o výdobytcích moderní doby, které nás jednou zničí, je zpátky s novými díly. Seznamte se + první dojmy.

Black Mirror je původem britská minisérie, která si odkroutila dvě řady po třech dílech na Channel 4. Antologie sci-fi povídek zkoumá různé elementy naší společnosti (většinou ve spojitosti s moderní technologií) a satiricky nad nimi zvedá vztyčený ukazovák. Autor seriálu Charlie Brooker říká, že seriál ukazuje, co se nám stane „za deset minut, když si nedáme pozor“. Po druhé řadě seriál koupil Netflix, který si objednal rovnou dvanáct epizod, které budou rozděleny do dvou sezon. Tu první internetová videopůjčovna vypustila právě dnes.

Všechny epizody opět napsal Brooker, některé sám, některé ve spolupráci s dalšími autory. Mezi režiséry figurují docela zajímavá jména, konkrétně Joe Wright (Anna Karenina, Pokání), Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), James Watkins (Žena v černém), Owen Harris (předchozí řada Black Mirror, Misfits), James Hawes (Penny Dreadful) a Jakob Verbruggen (House of Cards). Je tedy patrné, že na realizaci se nešetří, určitě nejde o nějakou pásovou výrobu. Vlastně dostáváme šest takových mini filmů. Mezi herci jmenujme Bryce Dallas Howard, Alice Eve, Jeromeho Flynna (Bronn ze Hry o trůny), Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis nebo Faye Marsay (opět z Hry o trůny).

V jedné povídce tesuje turista bez peněz revoluční videohru, jen aby zjistil, že je až příliš reálná. V další mladý kluk narazí na internetovou past, ze které může uniknout, jedině když začne spolupracovat s pochybným cizincem. Pak je tu povídka o dvou dívkách, které dorazí do cizího města a nic není takové, jak se na první pohled zdá. Následně je k dispozici epizoda o vojácích z budoucnosti, kteří musí chránit vesnici před nákazou divokých mutantů. Jeden díl pojednává o detektivním případu z Londýna blízké budoucnosti a o epizodě o posedlosti sociálními médii více v přiloženém videu.

V komentářích dejte vědět, jestli sledujete, a kterou epizodu byste ostatním divákům doporučili.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu