The Punisher: Co vám možná uniklo

The Punisher: Co vám možná uniklo | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Easter eggy, zajímavosti a odkazy, které jste při sledování možná minuli.

Už to budou skoro tři týdny, kdy nám Netflix naservíroval další z marvelovských seriálů The Punishera. Pokud jste fanoušci ať už komiksů, Marvelu či přímo Franka Castlea, určitě jste všech třináct dílů již viděli a pokud ne, rozhodně se jděte mrknout. Pro ty, kteří již mají vše za sebou, přinášíme menší doplněk v podobě shrnutí různých zajímavostí, odkazů a easter eggů skrz celý seriál, kterých jste si možná nevšimli. Upozorňujeme, že článek obsahuje potenciální spoilery.

Začínáme hned první epizodou, ve které na začátku Frank (Jon Bernthal) pronásleduje a následně zabije dva členy Dogs of Hell ve své dodávce. Tato dodávka je velmi známá z komiksů, kde ji Frank často používá a má v ní připravený celý svůj arzenál. V seriálu se objeví hned dvě takové dodávky - ta v první epizodě a později v honičce s agentkou Dinah Madani (Amber Rose Revah). Motorkářský gang Dogs of Hell jsme mimochodem mohli vidět již v jiných marvelovských seriálech, a to Daredevil a Agents of S.H.I.E.L.D.

Po skončení honby za vrahy své rodiny Frank pracuje na stavbě a používá krycí jméno - Pete Castiglione. Toto jméno odkazuje na jeho předky, kteří pocházeli z Itálie, konkrétně ze Sicílie, a nosili jméno Castiglione, které se později změnilo na Castle.

Dalším odkazem na komiks je jedna z prvních frází, kterou v seriálu pronese Micro (Ebon Moss-Bachrach), a to „Welcome back, Frank“. Welcome back, Frank je název jednoho komiksu s Punisherem od populárního komiksového autora Gartha Ennise.

Stále zůstáváme v první epizodě a přesouváme se do scény z malého klubu v zapadlé uličce, kde parta gangsterů hraje karty o velké prachy. Jméno této kriminální rodiny v seriálu je Gnucci, což je také jméno kriminální rodiny právě ve zmiňovaném komiksu Welcome back, Frank. V tomto komiksu figurují jako hlavní záporáci a to především Ma Gnucci, hlava celé rodiny. Ta by mohla být potencionálním záporákem v další sérii.

U záporáků zůstaneme a podíváme se na jednoho z těch hlavních v první sérii, kterým byl velitel tajných operací CIA William Rawlins (Paul Schulze) s přezdívkou Agent Orange. Ve skutečnosti je jméno této postavy mix dvou postav z komiksu. Agent Orange se původním jménem jmenuje Roger Goshaw a byl to agent S.H.I.E.L.D.u, než přešel na zápornou stranu. William Rawlins je zase hlavní záporák z populární série The Punisher MAX, se svojí charakteristickou páskou přes oko.

Dalším odkazem na komiksy je scéna, kdy Lewis (Daniel Webber), jeden ze záporáků série, sleduje se svým otcem v televizi legendární zápas The Rumble in the Jungle mezi Muhammadem Alim a Georgem Foremanem. Tento zápas se odehrál roku 1974, což je přesně rok kdy se postava Punishera poprvé objevila v komiksech, přesněji v komikse The Amazing Spider-Man č. 129.

Pomrknutím na fanoušky neunikl ani poslední díl, ve kterém si ke konci Frank obléká fialovou košili a Micro k němu pronese větu „Fialová ti vážně sedí, ladí ti k očím.“ Tato věta odkazuje na úplně první Punisherův oblek ve zmiňovaném komiksu The Amazing Spider-Man č.129, který je fialový s jeho charakteristickou bílou lebkou.

Nyní se mrkneme na hlavního záporáka série, Billy Russoa aka Jigsawa (Ben Barnes). Ten je v komiksech jedním z největších Frankových nepřátel. Sám Frank může za to, že se z hezouna Billy Russoa stal právě Jigsaw a na konci série k tomu odkazuje finální souboj. Je velmi pravděpodobné, že se Jigsaw objeví i v další sérii právě se svojí znetvořenou tváří.

U Billy Russoa zůstaneme, jelikož se v jedné jeho scéně skrývá další odkaz. V dané scéně si postava čte knihu Obraz Doriana Graye. Tato kniha se dočkala také několika filmových zpracování, z nichž v tom nejnovějším z roku 2009 ztvárnil hlavní roli Ben Barnes, který si v seriálu zahrál právě Billy Russoa.

Samozřejmě se v seriálu objevilo také několik odkazů na jiné seriály či filmy z MCU, i když celková propojenost byla minimální. Tak zaprvé si Frank jako svoji domovskou stanici v New Yorku vybral Queens a všichni fandové komiksů jistě vědí, kdo odtud pochází a čí je to teritorium. Ano správně, je to Spider-Man, který by se však rozhodně nechtěl Frankovi připlést do cesty.

Další společnou věcí je televizní stanice WHIH, kterou v jedné scéně sleduje Frank. Tato stanice nám byla poprvé představena v Avengers: Age of Ultron (2015). Rádiová stanice WNEX, na které probíhá diskuse mezi Karen Page (Deborah Ann Woll) a senátorem Orim, by zase mohla být povědomá fanouškům Jessicy Jones. Přesně na této stanici totiž běží populární Trish Talk, kterou uvádí Trish Walker (Rachael Taylor), nejlepší přítelkyně Jessicy (Krysten Ritter).

A pomrknutí tu máme i na události v Defenders, na které odkazuje novinový titulek Chaos under the street z novin, které drží šéfredaktor NY Bulletin Elliot (Geoffrey Cantor). Pokud jste viděli Defenders, víte, že v poslední epizodě se odehrál boj pod jednou velkou budovou a ta se následně zřítila.

No a to nejlepší a nejkratší na závěr. I v Punisherovi si střihl cameo duchovní otec Marvelu Stan Lee. Museli jste však být hodně pozorní, jelikož se mihl jen na okamžik v podobě plakátu v parku, kam Frank chodil se svojí rodinou.

A to je pro seriál The Punisher vše. Pokud jsme na něco zapomněli, rozhodně dejte vědět v komentářích. Doporučujeme také si přečíst naší recenzi a podělit se o vaše vlastní dojmy. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Skyw4lker7 | 20.09.2019 16:00
"One batch, two batch. Penny and Dime."
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu