The Crown: Sága britské královské rodiny pokračuje

The Crown: Sága britské královské rodiny pokračuje | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Unikátní projekt Netflixu čekají velké změny.

Těžko byste v posledních letech hledali na televizních obrazovkách ambicióznějších projekt, než je životopisné drama The Crown. Podle několika zdrojů se jedná o nejdražší seriál z produkce Netflixu v historii. Tvůrci v něm mapují životní osudy Jejího královského Veličenstva Alžběty II., která je nejdéle vládnoucím panovníkem britské historie. Právě skutečnost, že královna sedí na trůnů už více než šest dekád představovala pro tvůrce zajímavý problém. Jejich cílem je totiž v celkem šesti sériích pokrýt každou dekádu její vlády. Něčeho takového přirozeně nelze dosáhnout s jedinou herečkou v titulní úloze.

Důvěru ztvárnit rané počátky Alžbětiny vlády dostala Claire Foy, která byla za svůj vynikající výkon odměněna Zlatým Glóbem. Už dnes, tedy 8. prosince, uvede Netflix druhou sezónu, ve které se opět objeví Foy. Tím ale její angažmá, coby hlavy zemí Commonwealthu, končí. Od třetí sezóny převezme žezlo „stárnoucí“ královny Olivia Colman (Vražda v Orient Expresu). Jméno je vám možná neznámé, ale věřte, že se jedná o jednu z nejlepších a nejrespektovanějších britských hereček, která bezesporu přinese do své role svůj osobitý šarm a charizma. Jak to celé dopadne zjistíme pravděpodobně až koncem příštího roku, kdy se očekává premiéra třetí série.

S novou sérií klepající na dveře, je asi na místě prozradit, co můžeme od druhé sezóny, pokrývající léta 1957 až 1964, očekávat. Nejzajímavější hereckou posilou je bezesporu M.C. Hall, který uchvátil celý svět osobitým ztvárněním drsné spravedlnosti v seriálu Dexter. Nyní jej čeká naprosto jiná úloha a tou je role ikonického prezidenta JFK. Podle oficiální synopse nás čekají intriky, politické napětí a třenice mezi Buckinghamským palácem a Downing Street 10 (sídlo britského premiéra) a to na pozadí událostí, které zmítaly světem na přelomu 50. a 60. let minulého století. Samotná královna by pak měla ustoupit trochu do pozadí a více prostoru by měl dostat její manžel Princ Philip a jejich malý syn Charles.

Zdroje: Slashfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Dghost | 13.12.2017 14:30
Objevuje se v seriálu i matka královny Alžběty II? Myslím v první sérii....
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu