Glóby oceněný Příběh služebnice: Co říká hlavní hrdinka?

Glóby oceněný Příběh služebnice: Co říká hlavní hrdinka? | Fandíme seriálům
Hulu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Příběh služebnice bodoval na Zlatých glóbech. Strčil do kapsy i Hru o trůny. Co fanoušky čeká v 2. sezóně a kdy odstartuje?

Už v dubnu se dočkají fanoušci seriálu Příběh služebnice svého pokračování. Série čítá celých 13 epizod a bude se točit kolem Junina těhotenství. Kromě Elizabeth Moss, která se opět vtělí do role Offred, se diváci mohou těšit také na Alexis Bledel coby Emily. 

Ta se proslavila zejména rolí Rory v seriálu Gilmorova děvčata. V Příběhu služebnice jsme ji však spatřili o 15 let starší. Děj odhalí také její seriálovou manželku. 

Elizabeth Moss svými slovy příznivce seriálu příliš neuklidnila, spíše je nabudila: "Druhá série bude také špatná. Hodně temná, možná ještě horší než ta první," řekla před časem představitelka Offred.

Dějem by měla zahýbat nová patnáctiletá služebnice Eden, která je údajně ve scénáři popsána jako zbožná a poslušná, představující vlnu naivních služebnic dystopického Gileádu. Slepě věří v nastolený řád, čímž představuje pro vzpurné služebnice značné nebezpečí. 

Eden sní, že se jednoho dne stane manželkou velitele. Poprvé se objeví v 5. epizodě 2. série

Zahraje si ji americká herečka Sydney Sweeney, která ztvárnila například postavu Willy v seriálu Prolhané krásky. 

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána.

Zdroje: The Pool, Digital Spy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu