Temná věž: Znovuzrození Rolanda budí rozpaky

Temná věž: Znovuzrození Rolanda budí rozpaky | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Filmová verze Temné věže se po letech plánování těžce nevyvedla. Seriál o pistolníkovi Rolandovi se chce překvapivě brzy pokusit o reparát.

Vyložme karty na stůl. Ošlehaní chlapíci jako Akiva Goldsman nebo Ron Howard strávili roky tlačením kolosální fantasy série k realizaci. Ke zfilmování provázaného světu filmů a seriálů, které divákům představí opus magnum Stephena Kinga oblíbený nespočtem čtenářů po celém světě. Neúspěšně.

Filmová Temná věž ohlodala předlohu na kost, diváci i kritici ji roztrhali na cáry. Veškeré ideje o provázané filmově-seriálové podívané byly zpochybněny, až se opět začalo proslýchat, že minimálně seriál restartující film vznikne.

Cesta ke vzniku by přitom měla odstartovat ještě letos. Filmový Roland, Idris Elba, o tom ještě pár týdnů zpátky neměl páru, ale seriál si, dle serveru Omega Underground, odbyde první klapku již v létě! Nejbližší měsíce se tak asi ponesou i v znamení hledání představitelů mnoha důležitých postav. Je možné, že se do prequelového příběhu s dospělou pistolníkovou verzí nepočítá, ale je klidně možné, že v restartu se nepočítá ani se samotným Elbou.

Jinak jak se avizovalo ještě před vypuštěním Temné věže do kin, seriál by se měl předlohy (Čaroděj a sklo) držet velmi věrně a jít v souladu se světem z románových stránek. Jako showrunner byl v té době veden Glen Mazzara, showrunner Živých mrtvých.

Jaké změny od předpremiérových dob Temné věže nastaly, se začneme dovídat v nadcházející době, kdy všechno bude muset nabrat jasné kontury. Jedinou další zatím známou věcí jsou Irsko a Spojené království jakožto vybrané natáčecí lokace.

Netroufám si říci, zda se v adaptacích pokračuje naštěstí nebo bohužel, nicméně i přes nenadálý běh k zahájení produkce nutno dodat, že projektu se dosud nechopila žádná stanice či videoslužba. Myslím, že od premiéry filmu na stříbrném plátně je vše stále ožehavé a k vedení projektu bude třeba rozvážné ruky. Nebo rovnou obou dvou.

Zdroje: OmegaUnderground, Vulture

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu