Stranger Things: Seriálový Dustin bojuje s genetickou chorobou

Stranger Things: Seriálový Dustin bojuje s genetickou chorobou | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
Když probíhal konkurz do sci-fi seriálu Stranger Things na roli Dustina, zabodoval jeho představitel Gaten Matarazzo díky vážné nemoci. Stala se mu předností.

Teprve patnáctiletý americký herec Gaten Matarazzo, představitel Dustina v seriálu Stranger Things, začal svou hereckou dráhu už v 9 letech na Broadway, kde si zahrál například v muzikálu Bídníci.

Svou životní roli ve Stranger Things, která nastartovala jeho hvězdnou kariéru, získal mimo jiné díky genetické nemoci zvané kleidokraniální displazie: "Narodil jsem se s tím, je to genetické kostní onemocnění. Ovlivňuje skoro všechny kosti v těle, zejména lebku, čelist a klíční kost," řekl novinářům na udílení SAG Awards letos v lednu. 

 

Are you watching the @sagawards!? Congrats to all of the nominees! @refinery29

Příspěvek sdílený Gaten Matarazzo (@gatenm123),

Na konkurzu s tím zabodoval: "Protahoval jsem se v té místnosti, jen protahoval. Co to děláš? Říkali. Co? Jen se protahuju, odpověděl jsem," vzpomínal herec. Začal režisérovi vysvětlovat, v čem jeho onemocnění spočívá. Všem se líbilo, jak o nemoci vyprávěl, a tak se to rozhodli použít ji i pro postavu Dustina. Cílem tvůrců totiž bylo také to, aby každá postava byla něčím jedinečná. Unikátní.

"Zeptali se mě, jestli by bylo v pořádku, kdyby mě kvůli tomu děti šikanovaly. Řekl jsem, že je to úplně v pohodě, že je to realistické," dodal Matarazzo.

V galerii si prohlédněte sérii jeho civilních snímků a také fotek představitelky Eleven Millie Bobby Brown. A jak vypadá mimo obrazovky zbytek hlavních aktérů seriálu? Sledujte web Fandíme seriálům. 

Zdroje: Mailonline, CBS, Instagram, Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu