Wisting: Norsko točí adaptaci detektivek Jørna Lier Horsta

Wisting: Norsko točí adaptaci detektivek Jørna Lier Horsta | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Příznivci severské filmařiny se můžou těšit na nový seriál. Kromě hutné atmosféry přinese i slavnou herečku. Koukněte na podrobnosti.

Seriál Wisting vzbuzuje hodně očekávání. Prý disponuje nadstandardním rozpočtem a mluví se o něm dokonce jako o nejnákladnějším norském dramatu. Balík peněz konkretizován není, rozdělen ale bude mezi deset epizod, jejichž příběh vychází ze dvou knih kriminologa a psychologa Jørna Lier HorstaHonicí psi (The Hunting Dogs) a Jeskynní muž (The Caveman).

Příběh, který plánují seveřané divákům předložit, pojednává o agentce FBI, která spolupracuje s detektivem Wistingem na hledání amerického sériového vraha. Případ se začne vyhrocovat kvůli mladé novinářce, která se při své práci připlete vrahovi do cesty. Onou žurnalistkou je navíc agentčina dcera.

Zde se dostáváme k odhalení velkého jména, které se k projektu s nadšením připojilo. Jako vyšetřovatelka FBI se představí Carrie-Anne Moss (Matrix), v podstatě přesedávající z jednoho seriálu (Jessica Jones) do druhého. Kromě ní se na obrazovce objeví Richie Campbell (The Frankenstein Chronicles) a Nor Sven Nordin, který je doma pojmem jak na filmové, tak na divadelní scéně.

„Být součástí něčeho, co je takového kalibru, je pro mě vzrušující,“ podělila se Moss se svým pozitivním rozčarováním. „Postavy a příběhy vytvořené z perspektivy skandinávského experta a zároveň spolupráce s herci jako Sven Nordin, mi z tohoto projektu dělají zážitek.“

Seriál Wisting se na severu Evropy již aktuálně točí, režírují ho Katarina Launing (Magické stříbro)  a Trygve Allister Diesen (Red). Diesen spolu s Kathrine Valen Zeiner (V hlubinách, seriál Očitý svědek) napsali scénář. Produkčně je projekt bohatě mezinárodně podpořen. Kromě domácí společnosti Cinenord Drama AS ho zastřešuje produkční dóm Good Company Film z Dánska nebo obrovská německá společnost ARD.

Na závěr ještě pár slov režisérské dvojice směrem k účasti hvězdy trilogie Matrix v jejich seriálu: „Dostala nás bombastickým a ikonickým ztvárněním Trinity v Matrixu a její hvězdnou prací na malé obrazovce v Jessice Jones. Jsme přesvědčeni, že si do role Maggie Griffin, agentky FBI, přinese stejnou zuřivost, intenzitu a inteligenci. Těšíme se na práci s ní.“

Obě knižní předlohy spadají do širší série opisující případy detektiva Williama Wistinga. Pro informaci, série se sestává z více než deseti románů, přičemž v našem překladu zatím vyšly jenom dvě knihy.

Přiložené video je trailer na jinou severskou záležitost. Seriál Most, který letos došel úspěšnému konci čtvrtou řadou je určitě dobrou inspirací k čekání na ambiciózní novinku. V galerii najdete fotky herců z připravovaného seriálu.

Zdroje: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

greencha | 10.03.2018 00:20
Broen je nejlepší seriál který jsem kdy viděla..
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu