Zemřel hlas Homera Simpsona: Jak zní jeho poselství?

Zemřel hlas Homera Simpsona: Jak zní jeho poselství? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Zemřel Vlastimil Bedrna, první český hlas Homera Simpsona. Porovnejte jeho ztvárnění s dabingem Vlastimila Zavřela a slyšte jeho loučení.

Ve středu dopoledne zastihla veřejnost smutná zpráva. Zemřel známý dabér a držitel Ceny Františka Filipovského Vlastimil Bedrna. Bylo mu 89 let. 

Homera Simpsona daboval po dobu 12 sezón. Skončil krátce po novém tisíciletí, když prodělal mozkovou mrtvici. Do studia už se nevrátil a jeho hlas v Simpsonových nahradil Vlastimil Zavřel. Poslední roky trávil kvůli nemoci v domově pro seniory, kde ho už vyjma rodiny jen zřídkakdo z bývalých kolegů navštívil: "Někteří si třeba myslí, že už ani nežiju (smích). Ale já žiju a žiju rád, i když jsem vlastně jen v tomhle pokoji a ležím," řekl v posledním rozhovoru z roku 2018 magazínu Sedmička. 

"12 let dělám Homera Simpsona, má to už 300 repríz a dělám to rád, poněvadž je mi povahově podobnej. Má rád pivo, děti, psy a kočky. Ne dvounohý. Čtyřnohý. Dvounohý mimo domov," zavtipkoval během přebírání ocenění za celoživotní dílo v českému dabingu.

Kromě filmů a seriálů propůjčil Bedrna svůj hlas také počítačové hře Polda 2 a 3, v níž ztvárnil role od mluvícího bobra po Davida Copperfielda. Porovnejte ve videu níže, jaké podání Homera Simspona se vám líbí více. Vlastík Zavřel, či Vlastík Bedrna?

V dalším videu pak můžete zhlédnout dojemný vzkaz Vlastimila Bedrny fanouškům z roku 2013, kde mimo jiné říká: "Vy jste tak hodný lidi, že mě máte rádi. Já vás mám rád, proto jsem točil filmy, pohádky, daboval jsem, to všechno kvůli vám, abych se vám líbil. To víte, mě klepla pepka, já teďka už pracovat nemůžu..."

Na konci videa se loučí a z jeho slov doslova mrazí. Jako by věděl, že jde o poslední možnost se se svými příznivci rozloučit: "Peníze musíte poctivě vydělávat, ne je krást, poněvadž to by byla chyba. Teď už končím. Mějte se hezky, vaše děti aby se měly dobře a vaše vnoučátka aby prospívala a starejte se o ně. Oni vám to oplatí. Tak ahoj."

 

Zdroje: ČTK/Dabingforum

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Carnage | 08.03.2018 15:06
Ten nadpis je clickbait, když sem si toho letmo všimnul lekl jsem se že umřel Zavřel.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu