Pozvánka na akci: Plzeň čeká velký maraton Dabing Street

Pozvánka na akci: Plzeň čeká velký maraton Dabing Street | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 28 obrázků
Na jaké další seriálové kousky se můžete podívat na filmovém festivale Finále Plzeň?  

Zelenkův Dabing Street sice oplýval kolísavým tempem a jeden ikonický moment střídalo několik hluchých míst, avšak i přesto se jedná o komediální titul, který je na tuzemských obrazovkách ojedinělým úkazem. V recenzi jsem sice vypíchl mnoho negativ, ale díky těm několika nezapomenutelným momentům stojí seriál za zhlédnutí.

Recenze: Dabing Street zachránily ikonické momenty
 

Nyní mají všichni fanoušci, i ti seriálem nepolíbení, možnost zhlédnout všech dvanáct dílů v podobě maratonu na velkém plátně v rámci sekce Speciální uvedení na filmovém festivalu Finále Plzeň. Šestihodinová projekce proběhne v kavárně DEPO 2015 v sobotu 21.4. od 13:00. Vstup je zdarma, takže by měli zájemci dorazit s předstihem, aby měli co nejlepší místa.

Dalším tuzemským titulem, který můžete coby maratonci zhlédnout na velkém plátně, je Kafe & Cigárko od Streamu. Šestidílný seriál natočený podle scénáře Petry Soukupové (Comeback) vychází z populárního blogu herečky Marie Doležalové (Comeback, Vyprávěj), která si zároveň v seriálu střihla hlavní roli. Stejně jako ve svých deníkových zápiscích v něm s nadhledem a upřímností zasvětí diváky do nepsaných pravidel hereckého podsvětí.

Podobně jako Dabing Street je Kafe & Cigárko nevyváženým titulem, kdy jeden podařený díl střída nudná výplň. Na rozdíl od šestihodinové projekce je tato záležitost na pouhých 48 minut, 6 dílů po 8 minutách. Stejně jako Dabing Street se uskuteční v kavárně DEPO 2015 22.4. od 18:00. Vstup je opět volný.

V sekci Soutěže televizních a internetových projektů v kategorii cyklická a necyklická tvorba se též najde několik zajímavých televizních titulů. Na rozdíl od Speciálního uvedení zde proběhne u jednotlivých seriálů projekce pouze jedné vybrané epizody, ovšem opět se jedná o projekce s bezplatným vstupem.

V pátek 20.4.od 19:00 máte možnost v divadle JoNáš v Měšťanské besedě zhlédnout první epizodu minisérie SpravedlnostOndřejem Vetchým (Pohádky pro Emu, Po strništi bos) v hlavní roli. Osobně tento titul vřele doporučuji. Jedná se o tak vydařenou minisérii, že zaujala i věhlasné hollywoodské studio.

V sobotu v JoNáši v Měšťanské besedě za sebou proběhne projekce dvou loňských komediálních pecek: Lajny a Trpaslíka. Oba tituly na Finále Plzeň soutěží se svou druhou epizodou. Ani u Trpaslíka či Lajny nepovažuji jejich druhý díl za nejlepší, nicméně pro seznámení s oběma seriály poslouží tyto díly bez problému. Trpaslík začne od 15:00 a Lajna naváže od 15:38.

Na závěr bych ještě vypíchl projekci páté epizody Závadová mládež seriálu Svět pod hlavou. Ta se uskuteční opět v JoNáši v Měšťasnké besedě v neděli 22.4. od 15:00. Tvůrci zde vybrali jeden z nejlepších dílů. I pro diváky, kteří seriál neznají, bude tento díl s epizodní zápletkou bez problému pochopitelný. Navíc stejně jako Dabing Street má Svět pod hlavou vytříbený vizuální styl s neobyčejnou kamerou a střihem, což na velkém plátně jistě skvěle vynikne.

Festival Finále Plzeň je pochopitelně především o filmech. Můžete zde zhlédnout jak loňské české a slovenské snímky, v předpremiéře několik tuzemských snímků nebo výběr mezinárodních koprodukcí s českým otiskem. Ovšem i seriáloví nadšenci si zde v rozmezí od 19.4. do 22.4. najdou své. Celý program najdete zde.

Zdroje: festivalfinále

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu