Heart of Darkness: Sci-fi s malým rozpočtem a velkým přesahem

Heart of Darkness:  Sci-fi s malým rozpočtem a velkým přesahem | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Vznikne seriál budující základy pro jeden z filmových milníků.  

Se zvětšujícím se hladem po velkolepých filmových zážitcích a spoustě dalších vydatných filmových atrakcí není divu, že se sci-fi žánru na velkém plátně nadmíru daří. A toho si stačili všimnout i televizní studia, která začala investovat do nových seriálů, čímž ukázala, že i televizní zážitek může mnohé nabídnout. A tak tu dnes máme takové tituly jako Star Trek: Discovery, který nedávno oznámil druhou řadu, nebo The Terror, který by se za svoji audiovizuální stránku nemusel stydět ani na velkém plátně. Čas od času se ale objeví i méně nápadná levnější „scífka“, která i přes své finanční nedostatky umí zahrát velké divadlo. A tím by se mohl stát i nově připravovaný projekt.

Recenze: Největší slabinou The Terroru jsou dialogy
 

Půjde o adaptaci knihy Heart of Darkness (Srdce temnoty) vyprávějící o budoucnosti, ve které je planeta Země, jak ji známe, pouhou vzpomínkou. A tak se lidstvo vydává na vesmírnou odyseu, přičemž zkoumá otázky kolonizace, přistěhovalectví i samotného přežití lidské rasy. Tento jakž takž příběh se sice dál než na knižní stránky nikdy nedostal, avšak jeho témata posloužila ke vzniku jednoho z nejzásadnějších snímků filmové historie. Tím byla oscarová Apokalypsa oscarového režiséra Francise Forda Coppoly, který se tematikou knihy nechal inspirovat pro svoji válečnou epopej.

Bohužel, tím jeho (vzdálené) propojení se seriálem končí a žádným způsobem se na jeho vývoji podílet nebude. Místo něho naopak dorazí ryze seriálový scenárista Cameron Litvack, který má na kontě Star Wars: Klonové války či několik epizod Grimma a Smallvilla. Dělat však z toho sci-fi akčního rázu asi nemá smysl, tak uvídíme, jak se s tímto temným dramatem, který připomíná spíše Vesmírnou odyseu od Kubricka, popere.

Zdroj: Comingsoon

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu