Nejšílenější teorie o Avengers: Jsou Přátelé ve stejném vesmíru?

Nejšílenější teorie o Avengers: Jsou Přátelé ve stejném vesmíru? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Rachel, Ross, Joey, Monika, Phoebe a Chandler by se měli připravit na invazi z vesmíru.

Vymýšlení naprosto absurdních teorií a napjaté čekání na to, jestli se alespoň něco ve finálním produktu vyplní, je jednou z nejzábavnějších činností, která mezi námi, filmovými a seriálovými fanoušky, existuje. Předvídat osud svým oblíbeným postavám, nebo hledat skryté symboly si vyzkoušel už asi každý, tentokrát jsme ale narazili na jednu teorii, nad kterou se nelze než pousmát. Po internetu totiž koluje domněnka, že v seriálu Přátelé se celou dobu skrývají Kameny Nekonečna, artefakty, za kterými se zrovna teď honí v kinech Thanos (Josh Brolin) v Avengers: Infinity War.

 

Všechno začalo na Twitteru, kde si jeden velmi ostražitý fanoušek povšiml jisté nenápadné souvislosti. Každý jsme se jistě prokousal úvodními titulky Přátel milionkrát, nejspíš jste si ale jako já nikdy nevšimli, že mezi jednotlivými písmeny loga amerického názvu Friends je vměstnáno šest malých barevných teček. Červená, modrá, žlutá, oranžová, zelená a fialová. Jak jste si nejspíš při čtení uvědomili, počet teček i jejich barevné ladění je na vlas totožné s Kameny Nekonečna. Ty jsou samozřejmě v nových Avengers, a vlastně i v celém filmovém světě Marvelu středem všeho dění. Náhoda? Určitě. Ale vtipná!

Původní Twitter příspěvek ale celou teorii pouze nastartoval. Další a další lidé o ní spekulovali a jistý Arthur Chu dokonce přiřadil každému z přátel jeden Kámen, který podle něj v seriálu každého jedince nejlépe zastupuje. Ne u všech zrovna uhodil do černého. Alespoň tři jsou ale podle mě přiřazeny trefně, a na ty se podíváme přednostně.

Jako první tu máme modrý Kámen Prostoru neboli Tesseract, který dostala Rachel (Jennifer Aniston). Jako důvody autor nabízí, že Rachel byla vždy, stejně jako Tesseract, daleko silnější, než se na první pohled zdá. Tento Kámen hrál nějakou roli ve zdaleka nejvíce filmech, takže podobně jako Rachel byl často tím, co pohánělo příběh kupředu. Nejpřesvědčivější je ale rozhodně fakt, že na konci seriálu se Rachel dostala z odlétajícího letadla zpět za Rossem, scénu jsme ale slyšeli jen přes záznamník. Je možné, že se z letadla za svou láskou teleportovala? To rozhodněte sami.

Druhý na řadě je Ross (David Schwimmer). Tomu byl přidělen oranžový Kámen Duší. Jak jsme se dozvěděli v Infinity War, pro získání tohoto Kamene je nezbytné obětovat někoho milovaného. To Ross díky svým několika nezdařeným manželstvím určitě splňuje. Thanose zároveň Kámen donutil přiznat skrytou lásku pro svou dceru, stejně jako ji po dlouhých letech doznal Ross Rachel. Posledním jasným rozdělením je fialový Kámen Moci, který připadl Monice (Courteney Cox). Ta si nenechá nikdy nic líbit, nejraději všem šéfuje a vše by mělo být podle jejích představ, což by jí artefakt propůjčující nekonečnou moc rozhodně mohl zajistit.

Zbývají nám tedy Joey (Matt LeBlanc), Phoebe (Lisa Kudrow) a Chandler (Matthew Perry). Joeymu byl přidělen červený Kámen Reality. Mnoho důvodů sice autor teorie nenabídl, určitě mu ale nikdo nevyvrátí tvrzení, že Joey vždy dokázal své přátele vrátit zpět do reality, a proto ho obdržel právě on. Zeleným Kamenem Času byla obdařena Phoebe. Jak název napovídá, tento Kámen dává vlastníkovi kontrolu nad veškerým časem. To by vysvětlovalo, proč je Phoebe vlastně tak trochu stále dítě. No a Chandler? Na toho zbyl žlutý Kámen Mysli. Na otázku, proč tomu tak je, neměl autor žádné pádné důvody. Prostě je Mysl jediným neobsazeným Kamenem. Pokud ale nějaké odůvodnění napadá vás, rozhodně se o něj podělte v komentářích. Rádi si ho přečteme. Pod článkem najdete intro Přátel, ale tak trochu v superhrdinské verzi.

Zdroj: Twitter Bena Rosena, Twitter Arthura Chu

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

?? | 12.05.2018 12:48
Ja mam este lepsiu .. do MCU patria aj smolkovia a gumkaci! Smolkovia su zakrpatena skupina Kree ktora uviazla na nasej planete gumkaci boli povodne rusky vedci ktory sa snazili vyrobit serum ake mal kapitan amerika ale shield im podstrcil fake verziu ktora ich premenila na medvede a teraz bojuju so trolmi ehm skrulmi
Vstoupit do diskuze

Související články

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu