Stranger Things: Jak seriál pomáhá prodejcům vaflí?

Stranger Things: Jak seriál pomáhá prodejcům vaflí? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Zábavní průmysl se s tím potravinářským prolíná možná více, než si myslíte. 

V dnešní době je už téměř normou, že z jakéhokoliv úspěšného televizního či filmového projektu se vlastníci pokoušejí vytvořit globální značku a vyždímat z ní tolik peněz, kolik jen půjde. Tričko se svým oblíbeným fiktivním hrdinou dnes pořídíte na každém rohu, akčními figurkami je to v hračkářstvích narváno a pro pořízení prakticky kteréhokoliv předmětu s vašim oblíbeným filmovým logem vám stačí několik kliknutí myší. V tomto článku se ale mezi všemi těmi produkty zaměříme na menší kuriozitu. Seriálu Stranger Things se totiž podařilo radikálně ovlivnit tržby jednomu produktu, u kterého to stoprocentně nebylo v plánu.

Hvězda Stranger Things se zařadila mezi nejvlivnější lidi planety
 

Nově totiž vyšlo na povrch, že při příležitostech premiér obou dvou řad seriálu se rapidně zvedly prodeje vaflí značky Eggo. Co tento nenadálý vzrůst zapříčinilo? Pokud seriál sledujete, jistě víte, že tyto vafle jsou nejoblíbenějším jídlem hlavní a nejpopulárnější postavy Eleven (Millie Bobby Brown). Obě dvě sezóny kladly na tento Elevenin stravovací návyk poměrně velký důraz, a ať už se jednalo o jejich krádež z obchodu nebo jejich pravidelné pojídání napříč epizodami, Eggo vafle se rozhodně dokázaly vrýt lidem do paměti. Podle firmy Kellogg, která je za výrobu nyní slavné značky vaflí zodpovědná, pomáhají Stranger Things vnést jejich dříve populární produkt zpět do myslí diváků.

Eggo se v Americe vyrábějí už velmi dlouhou dobu a v osmdesátých letech, kdy se seriál odehrává, se jednalo o velmi oblíbenou rodinnou snídani. Dnes se výrobek takové popularitě netěší, po premiérách obou sérií ale Kellogg zaznamenal na několik měsíců výrazně lepší prodeje, a dokonce se o značce začalo daleko častěji mluvit na sociálních médiích. Druhá sezóna Stranger Things se dostala na Netflix minulý říjen, a až do dubna vafle pravidelně mizely z regálů, teď ovšem prodeje opět upadají. V Kellogu proto musí určitě napjatě očekávat rok 2019, kdy by se měla konečně objevit řada třetí.

Pod článkem najdete Stranger Things TV spot ze Super Bowlu, kde je na vafle kladen velký důraz a pod článkem několik vtipů na účet Eleven a jejího apetitu.

Zdroj: CNN Money

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu