Westworld: Je potvrzeno, že sledovanost šla dolů

Westworld: Je potvrzeno, že sledovanost šla dolů | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 21 obrázků
Druhá řada seriálu Westworld si vedla z hlediska sledovanosti hůře, než se přepokládalo. Hrozí seriálu zrušení, nebo se fanoušci nemají čeho obávat?

Někdy prostě ani samotná kvalita nestačí. Nečekaný propad ve sledovanosti zažila druhá sezóna jednoho z nejdiskutovanějších seriálů současnosti. Westworld je všeobecně znám pro své šokující zvraty a nepředvídatelné chování postav. Úvodní sezóna se stala jednou z hlavních událostí roku, nicméně podle aktuálních čísel právě skončené druhé série to vypadá, že ne všichni si luštění tajemných záhad ve westernové aréně užívají. Upozornila na to ve svých dojmech ze série i zahraniční média, která propad předpokládala, viz článek níže.

Westworld: Reakce zahraničních webů na 2. řadu budí rozpaky
 

Druhá sezóna si totiž v průměru na epizodu připsala 1.6 milionů diváků, což je pokles oproti loňskému počtu, který byl 1.8 miliónů. Sledovanost letošního finále šla oproti loňsku rovněž dolů, a to o celých 30 %. Na druhou stranu HBO očekává, že po přičtení diváků, kteří se na jednotlivé díly dívají se zpožděním, ať už prostřednictvím DVR nebo internetového streamování, by se měla průměrná sledovanost dostat někam k 10 milionům. Jenom pro srovnání, první sezóna si ve stejné statistice připsala 13.2 miliónu. I přes tento pokles zůstává Westworld čtvrtým nejsledovanějším seriálem slavné kabelové televize - hned po Game of Thrones, True Detective a Hráčích.

Fanoušci, ve kterých mohl tento článek vyvolat obavy o osud jejich oblíbeného seriálu, si ovšem můžou s klidem oddechnout, protože i když si jejich miláček v porovnání s první sezónou v absolutních číslech sledovanosti lehce pohoršil, stále se jedná o velmi dobrá čísla. HBO navíc 3. sezónu už potvrdila. V očích vedení televize se může jednat o typický projekt, který je oblíbencem kritické obce a sbírá nejrůznější ocenění, takže v konečném zúčtování tak úplně ani nejde o slavné sousloví „sledovanost je na prvním, druhém i třetím místě“. Každá televize má totiž ve svém portfoliu ráda projekty s hlubší tématikou, které úplně nepatří do typického mainstreamu, ale generují velký mediální „buzz“, a jsou tím pádem dobrou reklamou pro svého chlebodárce. Fanoušci sci-fi si jistě vzpomenou, že něco podobného znamenala pro stanici SyFy slavná Battlestar Galactica, která je všeobecně považována, navzdory průměrné sledovanosti, za jeden z nejlepších a nejvlivnějších seriálů 21. století. Můžeme jenom doufám, že podobný osud je předurčen i pro Westworld.

V galerii si prohlédněte několik fotek z natáčení a vtipných obrázků, které vytvořili fanoušci seriálu Westworld. 

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu