Rédl: Noirový thriller s Ondřejem Sokolem v hlavní roli

Rédl: Noirový thriller s Ondřejem Sokolem v hlavní roli | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 22 obrázků
Česká televize chystá na podzim novou minisérii pod režijním vedením Jana Hřebejka.

Tento rok bude jak po stránce tuzemské filmové tvorby tak té seriálové dozajista nadprůměrný. Česká televize má za sebou brilantní dvojdílnou Duklu 61, chválený Metanol nebo nevšední kriminálku Vzteklina (recenze zde). To ovšem tento rok nebude vše, neboť na podzim chystá ČT krom Principu slastiKarlem Roden i noirový Rédl se zvučnými jmény jak před tak za kamerou.

Princip slasti: Karel Roden v krimi inspirované Temný případem
 

Jan Hřebejk v loňském roce nedopadl u diváků se svou trilogií Zahradnictví tak, jak nejspíš doufal. Trilogie předcházející Pelíškům nebyla ani kritiky ani diváky vstřícně přijata a projevilo se to samozřejmě i po kasovní stránce.  Ovšem jeho chystaná krimi minisérie Rédl zní velmi dobře. Oficiální popis čtyřdílné minisérie zní takto: „Československo v roce 1992 – teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi… Čtyřdílný politický thriller s Ondřejem Sokolem v titulní roli. Odkrývá pozadí organizovaného zločinu v porevolučním Československu v okamžiku rozdělení republiky na dva samostatné státy.

Kreativní producent projektu Jan Štern popisuje Rédl následovně: „Jde o dobový kriminální thriller o tom, jak se v hlavním hrdinovi – vojenském prokurátorovi a policistovi – sváří profesní povinnost s jednoduchou touhou někomu prostě pomoci a ochránit před strašným zlem. Obojímu nelze dostát a tak náš hrdina spadne do pasti, z níž není dobré východisko. Navíc zlo samo je daleko silnější a krutější, než mohl tušit.

Scénář má na starosti autor krimi thrilleru Rudý kapitán Miro Šifra. V hlavních rolích se představí Ondřej Sokol (Krásno, Zahradnictví: Rodinný přítel), Martin Pechlát (Rodinný film, Já, Olga Hepnarová),David Novotný (Miss Hanoi, Manžel na hodinu), Martin Hoffman (Antropoid, Trpaslík) a Petra Hřebíčková (Bezva ženská na krku, Muži v naději). Představitel hlavní role vojenského prokurátora a policisty Romana Rédla Ondřej Sokol popsal minisérii těmito slovy: „Myslím, že pro mou generaci a pro generace mně blízké to bude hodně zajímavá a často i překvapivá sonda do doby vzniku naší stále ještě mladé demokracie. Ta revoluce a celý následný přerod neprobíhal vůbec standardní cestou. Všechno se řešilo bez nějakého návodu, často se šíleně improvizovalo a často se staly věci, které měly obrovský vliv i na to, v čem žijeme dnes.

David Novotný, který hraje mafiána Karla, doplňuje: „Je to zajímavé období a doba, která je pro příběh určující. Zároveň si však myslím, že charaktery v něm představené jsou univerzální a stále se mezi námi pohybují.“ A nakonec vyjádření režiséra Jana Hřebejka: „Rédl je tragikomický příběh o tom, jak se propojí tehdy nově vznikající organizovaný zločin s bývalými bezpečnostními strukturami. Jedná se o zajímavé a originální téma. Pro mne o to více, protože se vracím do doby, kterou si dobře pamatuji. Samozřejmě ale ve společnosti lidí, o kterých tento seriál vypráví, jsem se nepohyboval.

Snad bude Rédl tak zajímavou podívanou, jak se nám tvůrci a herci snaží tvrdit. Podzimní premiéra ještě nebyla blíže upřesněna. V galerii si můžete podhlédnout první oficiální fotografie a osobní fotky Ondřeje Sokola z jeho instagramu zaměřené především na chystaný cestopis s komikem Lukášem Pavláskem.

Zdroje: ČT, Aktuálně, Instagram

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Rudý kapitán

10.03.2016 | Česko, Slovensko, Polsko
Krimi, Thriller
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu