Titans: Starfire si zahraje Anna Diop. Je to rasismus?

Titans: Starfire si zahraje Anna Diop. Je to rasismus? | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Pokud je herec/herečka jiné barvy pleti, než je komiksová předloha, jedná se o rasismus?

Úplně na začátek, Wikipedie tvrdí: „Rasismus v širokém slova smyslu je názor, že z představy, podle níž je lidstvo rozděleno na biologicky odlišné „rasy“, lze vyvodit politické či sociální důsledky a rozdíly“. To je důležité, to si pamatujte. Nyní se budeme bavit o tom, zdali je špatně, aby postavu Starfire ze seriálu Titans (2018) hrála Anna Diop.

Aby bylo jasno, tak NE, není to špatně! Když vy, jako herec, tu roli dostanete, tak je čistě na vás, jestli ji budete hrát. A můžete být růžový, fialový, kulatý nebo puntíkatý. Problémem zde je spíše zpracování.

Zatím jsme mohli vidět z traileru a fotek, že kostým Starfire není tak propracovaný, jak bychom chtěli. To se bohužel stává poměrně často a ne jen u seriálu. Ve filmu Deadpool 2 si Zazie Beetz zahrála postavu jménem Domino. Hodně lidem se postava nelíbila, ale nebylo to barvou pleti. Bylo to kostýmem, který se od komiksové předlohy dost lišil. Bohužel kostýmy a to, jak moc se herec pro danou roli hodí, jsou názory čistě subjektivního typu,
tudíž pokud nejste tvůrce, tak s tím nic nenaděláte. Takže pokud máte problém s barvou pleti herců, nemusíte se na ně koukat. Co se týče kostýmu, pojďme si počkat na nějaký pěkný a delší záběr.

Jistě si pamatujete tu definici rasismu, kterou máte na začátku článku. Tak podle ní víte, že celá tahle věc s ním nemá nic společného. Není to ani pravý, ani opačný a ani zakulacený rasismus. Je to pouze jiný názor na to, jak by se měla předloha převést do nového snímku.

Máte na to stejný názor nebo by se podle vás měli všichni tvůrci striktně držet předlohy? Napište mi do komentářů!

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

TucnakNik | 07.08.2018 23:53
Ono je problém taky v tom, že téměř nikde se nezmiňuje, že ten vzhled z natáčení a z traileru má být pouze v prvním díle, v příběhové lince, ve které se Starfire vrací z retro party. Vůbec to nemá být oficiální kostým a oficiální vzhled postavy, jenže to se nikde nezmiňuje, a tak každý o seriálu tlachá blbosti, aniž by věděl fakta.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu