PragueCon, největší český popkulturní festival, se ruší!

PragueCon, největší český popkulturní festival, se ruší! | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Měli jste v kalendáři zaznačený poslední zářijový víkend jako výlet do Prahy? Můžete škrtat. 

Pokud jste to dosud z nějakého důvodu nezaregistrovali, od 28. do 30. září se měl na holešovickém Výstavišti v Praze konat největší oslavný festival popkultury v českých dějinách, PragueCon. Jak hlásaly jeho oficiální webové stránky: „Plníme sny fanoušků populárních seriálů, komiksů a komiksových filmů, eSportu, cosplay, filmové hudby, armády, youtuberů nebo virtuální reality.“. Pokud ve vás tento slogan vyvolal chuť si co nejrychleji zajistit pár vstupenek nebo na vás už několik zakoupených dokonce čeká doma, můžete si nechat zajít chuť. Akce se totiž měsíc a půl před jejím konáním kompletně ruší!

Festival byl zrušen z organizačních důvodů, konkrétně kvůli nutnosti ochrany investic Výstaviště, jelikož nedošlo ke vzájemné shodě s držitelem ochranné známky,“ pověděla mluvčí výstaviště Jana Čermáková deníku Blesk. Podle jeho informací se ale kromě toho při přípravě narazilo na mnoho dalších problémů, jako neprofesionalitu organizátorů a jejich nezkušenost. Společně s festivalem se ruší i doprovodný koncert herní hudby původně plánovaný na šestého září. Všem zájemcům, kteří si na PragueCon už stihli zakoupit vstupenky, budou vráceny peníze. Při platbě přes účet budou prostě převedeny zpátky, u dobírky přijde částka zpět do třiceti dnů a v případě transakce kartou bude nutné kontaktovat Výstaviště pomocí mailu.

Hra o trůny: Žebříček všech řad od nejhorší po nejlepší i s argumentací
 

Co PragueCon vlastně původně sliboval? Akce měla opravdu masivní čtyřicetimilionový rozpočet a hodlala mít rozsáhlý záběr. Nemělo se jednat o klasický Comic Con, který dobře známe ze zahraničí, ale o festival, který se kromě komiksů bude soustředit i na mnoho dalších subkultur žánrů fantasy a sci-fi. Každý ze tří dnů měl být tematicky zaměřený. Začínalo se v pátek, kdy by byl kladen důraz hlavně na science fiction a superhrdiny, konkrétně měl být středobodem dění film Strážci Galaxie. Sobota by se zaměřila na historii, středověk a fantasy. Prezentovat se měly například seriály Soumrak templářů či Vikingové. Neděle pak měla kompletně patřit ikonické Hře o trůny. V rámci akce by se ale objevily i komiksy a chystaly se panely jak pro české, tak zahraniční tvůrce. Největším tahákem by v tomto ohledu byl Jim Lee, jeden z nejznámějších ilustrátorů pro postav jako Batman či X-Meni. Hosté z řad osobností se ale plánovali dostavit i během ostatních panelů. PragueCon měl v zásobě například hvězdy Strážců Galaxie Davea Bautistu (Drax the Destroyer) a Michaela Rookera (Yondu), členy obsazení Vikingů jako Clive Standen (Rollo) nebo Georgia Hirst (Torvi), ale hlavně Natalii Dormer a Conletha Hilla, čili Margaery a Varyse ze Hry o trůny.

Náš tým na Fandíme seriálům pro vás původně zamýšlel akci ve velkém pokrývat a dokonce se jí účastnit, teď jsme od toho bohužel nuceni upustit. Doufejme tedy, že se PragueCon povede někdy v budoucnu obnovit. V galerii si prohlédněte původní hosty, obrázky od Jima Leeho, několik oficiálních fotek jako logo celého festivalu a ve videu se podívejte na deset nejlepších překvapení v historii Comic Conu v San Diegu.

Zdroje: Blesk, Aktuálně.cz

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Carnage | 22.08.2018 12:21
Luks: jo, dá se to určitě ještě dohledat. Odhad a mokrej sen pořadetelů bylo prodat 70 000 lístků :D trochu mimo realitu no.
Vstoupit do diskuze

Související články

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu