The Crown: Válka v královské ložnici? Kdo bral více peněz?

The Crown: Válka v královské ložnici? Kdo bral více peněz? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
V Buckinghamském paláci je asi pořádně horko. Velkou míru nevole vyvolala informace o tom, že Matt Smith bral více peněz než Claire Foy. V galerii si prohlédněte první fotky z připravované 3. série. 

Je veřejným tajemstvím, že muži jsou v řadě profesí placeni lépe než ženy. A navzdory navenek osvícenému pohledu na svět, kterým se filmový průmysl snaží prezentovat, jsou obrovské rozdíly na výplatních páskách jablkem svárů i ve slunném středobodu zábavního průmyslu - Hollywoodu. Tvrdým způsobem poznala realitu svého povolání i Claire Foy, která ztvárnila britskou panovnici Alžbětu II. v seriálu The Crown. Vlnu vášnivého pobouření totiž vyvolala zpráva, že jejímu televiznímu manželovi, princi Filipovi, kterého si zahrál Matt Smith, přistávalo na účtu v přepočtu za jednu epizodu více peněz, než jeho drahé "manželce". 

Stranger Things: Kolik inkasují hlavní hvězdy za 3. řadu?
 

Informace se dostala ven společně s prohlášením Netflixu, že nová dvojice, která ztvární královský pár ve třetí a čtvrté sezóně - Olivia Colman a Tobias Menzies, bude placena rovným dílem. Apokalyptické pozdvižení je celkem logické. V Hollywoodu se totiž v poslední době jedná o třaskavé téma. Situaci navíc umocnil fakt, že se v tomto případě jedná o do očí bijící nespravedlnost. Foy je totiž jednoznačně hlavní postavou, která díky svému hereckému mistrovství táhne na svých bedrech celý seriál, a tím pádem lze velkou část úspěchu přičíst právě na její "vrub". Na druhé straně Smith má spíše podpůrnou úlohu a oproti své manželce pouze třetinový čas na obrazovce. Podle tvůrců měla jeho vyšší výplata za první sezónu kořeny v tom, že byl v době obsazení "známějším" jménem díky své roli v Dr. Who

Claire Foy, která se letos objeví ve vysoce očekáváném snímku First Man po boku Ryana Goslina, se k celé věci nechtěla příliš vyjadřovat. Pouze prohlásila, že se cítí z celé situace trapně a že jí celá záležitost otevřela oči ve smyslu, že její situace není ani zdaleka ojedinělý incident, ale prakticky všemi akceptovaný standart napříč celým odvětví. Samotný Smitt prohlásil, že Foy podporuje. A nejen proto, že jsou přátelé, ale protože rovnost mezi muži a ženami ve věci platů by měla být celospolečenským standardem.

V galerii si prohlédněte fotky z natáčení připravované 3. série, na kterých je například Helena Bonham Carter (Harry Potter), plus první oficiální pohled na novou, poněkud starší tvář královny Alžběty v podání Olivie Colman. 

Zdroj: Daily Mail

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu