Westworld čekají ve 3. sérii radikální změny

Westworld čekají ve 3. sérii radikální změny | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Podle tvůrců nás ve 3. sérii čekají velké změny ve stylu a tónu vyprávění. Vypadá to, že cesty do oblíbeného westernového světa budou čím dále sporadičtější. 

Pozor, článek obsahuje drobné spoilery k 2. řadě seriálu Westworld.

Krásný, nový a hlavně radikálně jiný svět můžeme očekávat ve 3. sérii seriálu Westworldu. Alespoň pokud uvěříme slovům obou tvůrců - Jonathana Nolana a Lisy Joy. Všímaví diváci už jistě uhodli, v čem radikální změna kurzu, kterou tvůrčí dvojice slibuje, bude spočívat. 2. série naše milované postavy rozhodně nešetřila. Smrt číhala doslova na každém kroku a nemilosrdně si brala životy všech, které při své kruté leč spravedlivé pouti potkala. Fanoušci budou po destruktivním finále sušit tváře ještě hodně dlouho. Nezbývá nám tak nic jiného než upnout všechny myšlenky ke zbožnému přání, protože pokud nás seriál za dva roky své existence něco naučil, tak je to skutečnost, že ani smrt není definitivním koncem cesty. 

Smeč pro tvůrce seriálu Westworld: Hlavní hvězdy nechápou scénář
 

Ve skutečnosti málo co v životě postav obývajících ikonický zábavní park má opravdu svůj konec. A právě na to tvůrci sází. V nedávném rozhovoru totiž prozradili, "že právě to, že jejich postavy nejsou lidé, jim vlastně poskytuje fascinující možnosti ve vývoji celého příběhu. Lidé sice operují ve stejných smyčkách jako výtvory, ale z časového hlediska značně omezených. Nemůžeme tedy očekávat, že by lidé dokázali vydržet a přežít typ příběhu, který se snažíme vyprávět. Výtvory mají prostě jiné vnímání smrtelnosti a z logiky věci i jinou perspektivu. Myslím, že Dolores to vystihla přesně, když prohlásila, že se dívá na věci z dlouhodobější perspektivy, a právě tomu uzpůsobuje své cíle, ve kterých nehraje čas tak zásadní roli. Jsou existenciální. Jejich život může trvat věky. A právě to je fascinující příběh k vyprávění."

Právě zjištění, že čas není ultimátním nepřítelem výtvorů a nemilosrdným katem jejich snů a nadějí, jak je tomu u lidí, je podle Nolana děsivé a fascinující zároveň. Můžeme jenom hádat, jak jeho slova interpretovat, ale nezpochybnitelným faktem zůstává, že Westworld se po příběhové stránce odehrává v několika časových rovinách a vzhledem k tomu, že jedna z dějových linek se ve druhé sérii odehrávala v blíže nespecifikované budoucnosti, ve které Dolores unikla z parku a začala chystat svůj plán na ovládnutí světa, lze s vysokou pravděpodobností očekávat, že nás v následující sérii čeká přenesení těžiště vyprávění mimo hranice parku, který svůj účel již splnil. To jenom potvrzují další slova tvůrců, podle kterých máme rovněž očekávat "diabolický" story arc pro Tessu Thompson, v jejímž těle unikla Dolores z ostrova. Tvůrci se tak budou více soustředit na interakce výtvorů ve skutečném světě. A podle náznaků to vypadá, že Dolores již stihla napáchat v budoucnosti velké „škody“, jelikož v podstatě celá 2. série je víceméně pouze simulací minulých událostí, ve kterých se lidé zoufale snaží najít něco, co by jim pomohlo z jejich současné (budoucí linie) situace. Matoucí? Jistě, ale nenechte se zmýlit, tvůrci zatím neudělali nic, čímž by v nás zaseli pochybnosti v jejich schopnost vyprávět komplexní a provázaný příběh, a ten zatím ani zdaleka není u konce. Je tak logické, že si budeme muset na celkové rozuzlení a spojení jednotlivých, zatím nelogických bodů, ještě počkat. A čeká nás opravdu dlouhé čekání. Třetí série totiž nepřijde dříve než v roce 2020.

V galerii si prohlédněte sérii vtipných obrázků a koláží, které se váží k seriálu Westworld.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu