Ulice vs. Ordinace: Co je koukatelnější?

Ulice vs. Ordinace: Co je koukatelnější? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 18 obrázků
Co je lepší? Ulice nebo Ordinace?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Asi se shodneme na tom, že Ulice ani Ordinace v růžové zahradě nepatří mezi bůhvíjak kvalitní seriály. Slouží spíše k oddechu. K tomu, aby člověk po práci vypnul mozek a nemusel nad ničím příliš přemýšlet. V tomto jsou srovnatelné. My jsme se však rozhodli zkusit tyto dva seriály porovnat a rozhodnut, který z nich je koukatelnější. 

Ulice: Nejšílenější reakce fanoušků, které nepochopíte
 

Absurdní zápletka

Ordinace v růžové zahradě má jednu, dle našeho názoru velmi neblahou vlastnost. Za každou cenu žene zápletku do totálního absurdna, a když už si myslíte, že dál už to prostě zajít nemůže, přijde něco, co vám opět vyrazí dech. Ne ovšem zrovna v tom nejlepším slova smyslu. Jako typický příklad můžeme dát dějovou linku Boba a Heluš. Od samého začátku blázinec. Tvůrci se nebojí v jeden moment zakomponovat do děje únos, zdrogované doktory, opilé doktory, doktory, kteří se stanou bezdomovci, manipulativní doktorku, co zosnovala plán zničit Bělu, smrt pacientů, děti, které mají děti, a do toho i ty nejbizarnější milostné trojúhelníky, nad kterými by se pozastavovala i Rosamunda Pilcher.

Ulice se oproti Ordinaci drží alespoň trochu při zemi (až na dějovou linku Adriany Peškové, to je tragédie. Ještě že výjimka potvrzuje pravidlo). Reakce postav jsou přiměřené realitě stejně jako jejich osudy. Tvůrci do scenáře navíc propouští i komplikované životní situace, se kterými se běžný člověk jen tak nesetká, a může tak nahlédnout na celou věc z jiné perspektivy. Jde například o pěstounskou péči, anorexii, šikanu. To bychom Ulici připočetli k dobru. 

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Martin | 26.09.2018 09:12
Laskavě Missandei už vyhoďte, tyhle ZASRANÉ články zde dříve nebyli! Kočím s tímto webem, už ani nejde projíždět aniž bych se nenasral..
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu