Světlu vstříc: První dojmy na seriál se Čtvrtníčkem

Světlu vstříc: První dojmy na seriál se Čtvrtníčkem | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Jak si vede nový anekdotický seriál s Petrem Čtvrtníčkem?

V neděli uvedl portál iDNES KINO první díl seriálu Světlu vstříc, o kterém jsme vás informovali začátkem září. Cyklus veselých příběhů z útulného krematoria s desetiminutovou stopáží nepředčil naše očekávání, ovšem ani nás nezklamal. Jaké jsou naše první dojmy?

Když se řekne Petr Čtvrtníček, obyčejný český divák okamžitě předpokládá, že ho čeká prvotřídní zážitek. Že se bude smát od začátku do konce a bude čelit těm nejrafinovanějším fórkům z rybníčku českého nekorektního humoru. Čeká prostě to nejlepší a nic horšího, a právě to může seriálu zlomit vaz. Naše očekávání podtrhlo navíc i nápadité prostředí, kam je seriál zasazen. Krematorium. Milovníky černého humoru musí takový projekt prostě nadchnout. 

Světlu vstříc: Chystá se nový seriál se Čtvrtníčkem, máme zákulisní info
 

První díl se soustředil na představování postav a ústřední zápletky, která se točí kolem toho, že se má krematorium zavřít. Je prostě a jednoduše příliš mnoho krematorií na málo nebožtíků. Ředitel krematoria Ladislav Županič je zdrcen. Petr Čtvrtníček coby netaktní spalovač mrtvol vše bere s nadhledem a Dana Batulková je jako místní balzamovačka skutečně rozkošná. Poněkud nepřesvědčivě, někdy až trapně, na nás působil výkon Martina Evžena Kyšperského, který hraje obřadníka. Vtipy je příběh sice protkaný skrz na skrz, žádný ovšem nebyl tak silný, aby se nám vryl do paměti a dostal nás do kolen. 

Suma sumárum, za břicho jsme se při první epizodě nepopadali, ani jsme nepadali ze židle. Když na to však nahlédněte spíše jako na intro k tomu, co nás čeká v dalších dílech, máme za to, že se divák skutečně dočká skvělých černých fórků. Pro představu vám přinášíme jeden příklad, který nás v této naději utvrzuje.

Čtvrtníček: Ty lidi už jsou jako líný i umřít? To je doba...

Kyšperský: Tak lidi dneska žijou zdravě, to je takovej trend. Tak holt neumíraj. 

Čtvrtníček: Svině!

Kdo tedy neholduje černému humoru a nekorektním výrazům, nechť raději koukne na Krejzovi. My se však na další díly těšíme. 

První epizodu seriálu Světlu vstříc můžete zhlédnout zde

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu