Živí mrtví: Nová znělka je online!

Živí mrtví: Nová znělka je online! | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Jakých změn se dočkala osm let stará znělka? Zkoukněte ji v našem článku!

Po odchodu Andrewa Lincolna čeká seriál Živí mrtví takový menší restart, jak slibují tvůrci. Dočkáme se změn jako – většího prostoru pro ženské postavy, důrazu na práci s postavami místo akce, předání vůdčí pozice do rukou Michonne nebo odlišného přístupu k vyprávění, který katapultuje novou řadu zpátky k bývalým kvalitám. Jestli se ovšem toho všeho dočkáme, za to bych ruku do ohně stále nedal. Jedné zásadní změny se ale dočkáme na sto procent.

Živí mrtví: Zveřejněné názvy epizod možná předpovídají Rickův konec
 

Protože se se startující epizodou vydáme vstříc novému začátku, promítne se tento fakt i do samotné znělky. Do této chvíle jsme vždy vídali titul seriálu, Walking Dead, na jejím konci s každou další řadou více poničený a méně čitelný. To symbolizovalo úpadek a rozpad současného světa apokalypsy. Protože se ale v nové řadě podařilo hrdinům vzkřísit fungující společnost, tento titul nyní vidíme mnohem jasněji, působí výrazně čistším dojmem, což především zprostředkovává změna žluté barvy na bílou. Nového redesignu se ovšem nedočkal jenom název.

Všechny záběry ze staré znělky totiž byly vyměněny, přesněji řečeno vyhozeny. Nová znělka vyhodila jednotlivé záběry ukazující rozpadající se svět a nahradila je plnohodnotnou animací, která se táhne celou znělkou bez výraznějších střihů. Ty zároveň svojí jednodušší stylizací dělají poctu komiksové předloze, a dokonce zde na ni můžete najít i několik odkazů. Jediné, co zůstalo beze změny, je doprovodná hudba, která je stále stejně nepříjemná a atmosférická sama o sobě.

Jak se vám toto nové intro zamlouvá? Pokud mohu mluvit za sebe, musím si bohužel postěžovat. Zdejší animace na mě svojí jednoduchostí působí trochu jako videohra z minulého desetiletí, kde všechno působí výrazně levněji a uměleji, než by mělo. Totální vizuální odpad typu Bubeník a princezna se sice nekoná, avšak při detailnějším pohledu a přítomnosti lehce trhavého pohybu živých věcí, to opravdu žádná pastva pro oči není. Jaký názor na přiloženou znělku máte vy? Dejte rozhodně vědět v komentářích!

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu