Živí mrtví: 3. díl 9. série přináší nečekané zvraty

Živí mrtví: 3. díl 9. série přináší nečekané zvraty | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
3. díl 9. řady to začíná pořádně rozjíždět a připravil si pro nás nejedno překvapení.

Pozor, článek obsahuje spoilery k 9. sérii.

Jak by i slepec vyčetl ze statistik sledovanosti, 9. řada seriálu Živí mrtví si u diváků nevede příliš obstojně a nějaké výrazné zlepšení se neočekává. Je to ovšem škoda. Protože o hodně přicházejí.

Ale napřed „menší“ rekapitulačka. Pokračujeme ve stavbě mostu. Nepokoje mezi klaďáky a bývalými záporáky se vyostřují, když je nalezen záhadně zabitý člen Spasitelů. Do toho se navíc vytratí Jadis, ze které se vyklube obchodník s lidmi a zjistíme, že spolupracuje s nějakou (zatím) neznámou skupinou. A aby toho nebylo málo, závěrečnou třešničku na dortu tomu přidává konečný akt, kdy je zabit další člen Spasitelů, ovšem tentokrát za naprosto odlišné situace. Maggie a Daryl se totiž dohodnou na společné pomstě, čímž zanevřou na Rickův plán spočívající ve společném soužití, a tím vezmou situaci do svých rukou. A bude hůř.

Živí mrtví: Uvidíme Maggie v 10. řadě?
 

Znovu tu potěší důraz na vyprávění, který je přímočarý a udržuje diváckou pozornost, i když příběh ubíhá rychleji než obvykle. Nějakého přešlapování na místě se zde nedočkáte ani na minutu. Místo toho dostáváte velmi solidně odvyprávěný kus většího celku, který uhání kupředu. Stejné péče se dočkají i postavy. Každá, více či méně důležitá, dostává dostatek prostoru, aby se dokázala vyvíjet. To potěší především v závěrečném momentě, kdy se výše jmenovaná dvojce postav přidá na „temnou stranu síly“. Díky tomu tento zásadní převrat osobností nevyzní nijak přihlouple a díky dostatečnému věnování jednotlivým charakterům chápete jejich činy. Na rozdíl od předchozích minimálně dvou serií začínám dostávat stále větší pocit, že tvůrci vědí, co chtějí vyprávět. Zkrátka tu není cítit žádná nejistota.

To ostatně můžete pozorovat i na nenápadných detailech, které si užije především nefalšovaný fanoušek, který má nakoukáno. Poukazování na dávné události v dialozích navozuje nejen nostalgii, ale i pocit větší kontinuity a návaznosti příběhu. Dobrým příkladem může být například rozhovor mezi Rickem a Darylem. V tom se obě postavy baví o povinnosti dělat správná rozhodnutí. A dokonale je ukončen Rickovým poznatkem o tom, že kdysi jeho přičiněním zemřel Darylův bratr. A kdyby tenkrát Daryl učinil špatné rozhodnutí a pomstil se, nic z toho, co Rick vybudoval, by se nikdy nestalo. Když zkrátka tvůrci takto pracují s minulostí a místo pouhého vzpomínání ji využijí jako příklad k promluvě do duše, vykouzlí to více než dobrý dojem.

Na závěr si pusťte trailer na čtvrtou epizodu, ovšem pokud se chcete nechat překvapit, radím, ať jste s klikáním opatrní.

Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu