Živí mrtví: 2. díl 9. řady rozehrává dramatické konfikty

Živí mrtví: 2. díl 9. řady rozehrává dramatické konfikty | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
2. epizoda 9. série hýbe dějem kupředu a láká na další epizody.  

Po minulém, mile překvapivém, návratu k Živým mrtvým jsme dostali další díl a příběh začíná ubíhat kupředu. Jde ovšem tou správnou cestou? Pozor, článek obsahuje spoilery. 

Nejdříve menší rekapitulace. Co všechno se stalo? Na jedné straně sledujeme Maggie coby vůdkyni, která musí učinit těžká rozhodnutí a začít zavádět pravidla. Na straně druhé zase Ricka, který má plné ruce práce na stavbě nového mostu. Jako hlavoun všech lidí nese na ramenou velkou odpovědnost a nejen on na to nehezky doplatí. (Ne)napravení záporáci, Spasitelé, začínají zase zlobit, a to spustí vlnu několika nehezkých neštěstí. Ale i přes všechny nadělané trampoty si stejně (skoro) všichni ke konci sednou k táboráku opékat špěkáčky. Takže konec dobrý, všechno dobré. Alespoň prozatím, jak ukazuje konec.

Minirecenze - Živí mrtví: 1. epizoda 9. řady nezklamala
 

Vyprávění příběhu zde lehce polevilo, což naštěstí ubližuje jen dějové lince kolem Maggie. Snadno se tu nachází nudnější pasáže, které nijak nehýbají dějem ani výrazně neprohlubují jednotlivé postavy. Ovšem netrvá převratně dlouho a rychle se znovu přesouváme na stavbu, kde je to mnohem zajímavější. Rozjeté drama kolem starých křivd posílá jednotlivé členy kdysi nepřátelských skupin proti sobě a postupnou gradací nastávají závažnější problémy. Tím pádem tu příběh, na rozdíl od předešlé linky, neustále uhíbá kupředu a na nějaké to přešlapování není čas. Díky tomu se navíc dočkáme celkem adrenalinové akční scény, která sice krom slušně natočených soubojů nic moc nenabízí, ale díky finálnímu nápadu kosení zombíků ve stylu Donkey Konga musím zvednout plec nahoru.

Zároveň tu musím pochválit i způsob vyprávění, který je samozřejmě stále klasicky pojatý, ovšem v této epizodě začínáme i končíme Rickovým proslovem, což jenom prohlubuje už tak dobrý dojem. Začíná a končí optimisticky, dokud nedostane slovo Negan, který ho celý obrátí naruby. Ano! Negan se konečně ukázal, a i když s místními událostmi nemá nic společného, představuje tento Rickův proslov skvělý prostředek, jak Negana s patřičnou elegencí konečně ukázat. V momentě, kdy si vezme slovo, se totiž začne celý optimisticky pojatý konec měnit na předzvěst něčeho hrozného. A tím krom skvělého ukončení navíc nalákal na příští epizody.

Pokud se chcete nahajpovat na další epizodu, pusťte si přiložený trailer s klipem, který láká na vyvrcholení započatých konfliktů mezi komunitami. A já se nebojím hádát, že nás čeká emotivní podívaná!

 

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu